mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
Trudno przyszło, łatwo poszło.
Moderator
Dobra, chyba co miał zrobić już zrobił. Pojawiają się krótsze piłki i błędy, a to woda na młyn dla Nadala.
User
Set dla Rafy 6-2
Jeszcze raz tak samo prosimy
Moderator
Oddaje pole Niko, chyba już nie ma dla niego ratunku.
User
Vamos Rafa 46 62 62 !
Idealnie
Moderator
W cuda nie wierze, tytuł dla Nadala.
Administrator
Robertinho napisał:
W cuda nie wierze, tytuł dla Nadala.
Rok temu też tak wszyscy myśleli...
Moderator
Po pierwsze nie chcę dzielić skóry na niedźwiedziu, jeszcze nie ma Feda w finale, a wygrana Ferru z Rafą to raczej mało prawdopodobne . Po drugie rok temu akurat ja uważałem że ma całkiem realne szanse. Ale teraz Szwajcar jest o rok starszy, a Nadal świeżutki jak szczypiorek na wiosnę; a w to że Fed raz w życiu przestanie się wygłupiać i grać z Nadalem na jego warunkach, tylko zacznie tłuc, to chyba już nawet Mirka nie wierzy. A wyłącznie to dałoby mu szansę na pokonanie Rafy.
Owszem, asekuruje się jak cholera, ale za dużo było już bolesnych wtop, żeby się teraz napinać. Jeszcze trzy lata temu, gdyby Nadal wtopił seta z Almagro i był w dodatku przez niego chwilami deklasowany, to bym się z niego śmiał i wieszczył jego klęskę; ale nie w obecnej sytuacji.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (15-05-2010 17:07:47)
Administrator
Halo, halo, jest tu kto?
Fed prowadzi po pierwszym secie 7-5. Jego gra wygląda nadal bardzo dobrze.
Masta
Ja bym zaczal pisac, gdyby tu sie dzialo cos niespodziewanego.
Przy takim procencie serwisu to Pan Bog mu krzywdy nie zrobi, gorzej ze pajacuje przy BP.
Ostatnio edytowany przez Fed-Expresso (15-05-2010 19:00:17)
Ojciec Chrzestny
jaccol55 napisał:
Czy to nie można wpisać np "wciąż" ?
Administrator
DUN I LOVE napisał:
jaccol55 napisał:
Czy to nie można wpisać np "wciąż" ?
Oswajam Was z jutrzejszym dniem, gdzie oba nazwiska będą się pojawiały w jednych postach w odniesieniu do jednego spotkania po baaardzo długiej przerwie.
Ojciec Chrzestny
Ferru wybija z głowy Fedal-a
Moderator
I dobrze, bo z taką grą nie ma czego szukać.
Last hit for Wimby
5/7 6/3 0/0
Dajesz Ferru, dziś dla odmiany mam ochotę poczytać trochę płaczu, rozpaczy i końców kariery
Masta
Jednak koniec snu o obronie tytulu, tutaj z Ferrerem moze sie udac, ale naprawde fanatyk moze wobec tego co sie rozgrywalo w 2 partii wierzyc, ze Federer powtorzy wynik sprzed roku.
Administrator
Ferru w gazie, Fed atakuje trochę na hurra i mamy 6-3 dla Hiszpana.
Co do jutrzejszego ew. finału z Nadalem. Nie zapomiajmy, że on też miał dzisiaj słabszy 1 set (z tego co pisaliście).
Masta
Teoretycznie tak, ale zeby wygrac, to Federer potrzebuje dwoch setow GodMode, a Nadal musi zagrac co najwyzej srednio.
Administrator
Fed-Expresso napisał:
Teoretycznie tak, ale zeby wygrac, to Federer potrzebuje dwoch setow GodMode, a Nadal musi zagrac co najwyzej srednio.
Przy założeniu, że Fed nie będzie grał poziomu ze wczoraj czy przedwczoraj... To jest nie do przewidzenia.
Ojciec Chrzestny
Bez względu na wynik tego spotkania chyba możemy być zadowoleni, mowa o kibicach szwajcarskiego tenisisty. Progres dyspozycji nastąpił znaczny, co rokuje pozytywnie przed turniejem paryskim.
Stream mi się zaciął przy końcówce 1 seta, ale jak Ferru wciąż gra na podobnym poziomie do tamtego okresu to ewentualny finał nie byłby czymś dla Niego niezasłużonym.
Roger tymczasem broni bp, wychodzi na 2-1*.