mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Robertinho napisał:
Będzie co 3 minuty leźć do ławki sprawdzać, czy aktualny wynik sms-em ktoś przysłal.
Sam mecz jest Fedowi potrzebny jak łysemu grzebień; jeśli jakimś cudem by wygrał, to nie będzie to wiele znaczyć w kontekście RG, a dowiemy się. że Rafa nie taki jak kiedyś/był zmęczony/zestresowany/kort jest na za dużej wysokości; jak wtopi, znowu zostanie wylane na niego morze jadu.
Aczkolwiek uważam, że na Fedzie presji przesadnej nie ma; w powszechnej opinii(nie mówię tu o naszym forum) Rafa jest stuprocentowym faworytem i w dobrym tonie jest dywagować, czy Szwajcar wygra 3, czy 5 gemów. Roger pokazał w tym turnieju, że jednak coś tam gra i w Paryżu nie musi być wcale chłopcem do bicia, co mu jeszcze tydzień temu wieszczono, wynik tego finału tego nie zmieni, bo wiadomo, że to co się dzieje z Fedem w meczach z Nadalem, nie ma większego przełożenia na grę z innymi rywalami. Udowadniać coś to tu musi Rafa, pewnie mu to przesadnie w niczym nie przeszkodzi, ale to dobrze dla Rogera, że to nie on tym razem tym, wobec którego są wielkie oczekiwania.
Jeden i drugi mają coś do udowodnienia. Jak nigdy dotąd. Kulminacja nastąpi w czasie RG.
Będzie ciekawie, bo i Rafa i Roger nie są w szczytowej formie.
Moderator
Co ma Federer do udowodnienia "jak nigdy dotąd"? W wieku z prawie 29 lat na cegle z 5 lat młodszym, najlepszym w historii na tej nawierzchni, graczem? Jak przegra to będzie... zaraz zaraz, która to... aaa 10 wtopa z Nadalem na mączce. To faktycznie wszystko zmieni.
A jak wygra, to czasu to nie cofnie i te wszystkie przegrane z przeszłości nie znikną niestety.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (16-05-2010 12:08:03)
Roger już wygrał RG, więc nie będzie na nim takiej presji jak przed rokiem. Aczkolwiek wygrana w Paryżu z samym Nadalem i to w finale, to bardzo duże wyróżnienie. Dlatego więc nie spodziewajmy się, że Fed nie będzie walczył, być może będzie chciał coś sobie udowodnić (uniknąć wtopy z 2008r). Co do dzisiejszego meczu- Rafa pewnie wygra, bo Roger jest jeszcze nie swój i chyba to jeszcze za wcześnie na ich pojedynek. Zresztą jak wspomniał Robert, wynik Madrytu nie ma w ogóle znaczenia w kontekście Rolanda.
Ostatnio edytowany przez Jules (16-05-2010 12:10:33)
Robertinho napisał:
Co ma Federer do udowodnienia "jak nigdy dotąd"? W wieku z prawie 29 lat na cegle z 5 lat młodszym najlepszym w historii na tej nawierzchni graczem? Jak wtopi to będzie... zaraz zaraz, która to... aaa 10 wtopa z Nadalem na mączce. To faktycznie wszystko zmieni.
Tak uważam. Jak dla mnie sprawą honoru będą dla nich RG i Wimbledon. W ostatnich latach to właśnie tych dwóch zawodników rywalizowało między sobą o korony króla mączki i króla trawy. Co ma Federer do udowodnienia ?. Choćby to, że jest w stanie wygrać RG właśnie z Nadalem, bo tylko w ten sposób udowodni, że 2009 nie było zrządzeniem losu.
Moderator
Tato nieboraku, 16 WS i ciągle trzeba coś udowadniać. Nadal jest go czy nie ma, Federer i tak nieprzekonanych nigdy niczym nie przekona, przekonanych przekonał już wiele lat temu; RG dla niego jest jak zaliczenie znienawidzonego przedmiotu w szkole czy na studiach, liczy się pozytywny wpis na dyplomie.
Od ubiegłorocznego finału Wimbla to już inni muszą "udowadniać".
Ostatnio edytowany przez Robertinho (16-05-2010 12:28:45)
Ojciec Chrzestny
Kurde, bo silniejsze ode mnie. Odwołałem swój udział w treningu.
18:30 - Roger
19:00 - Barca
Niech Bóg ma Nas w swojej opiece.
anula napisał:
Choćby to, że jest w stanie wygrać RG właśnie z Nadalem, bo tylko w ten sposób udowodni, że 2009 nie było zrządzeniem losu.
Nawet jeśli z Nadalem w Paryżu nie wygra to i tak nie przestanie być najlepszym w historii.Powszechnie wiadomo,że Rafa gra lepiej od Rogera na cegle i ewentualna porażka w Paryżu z Hiszpanem wiele nie zmieni.
Last hit for Wimby
DUN I LOVE napisał:
Kurde, bo silniejsze ode mnie. Odwołałem swój udział w treningu.
18:30 - Roger
19:00 - Barca
Niech Bóg ma Nas w swojej opiece.
Przykro mi, w takim wypadku Boga nie ma.
Jacuszyn napisał:
anula napisał:
Choćby to, że jest w stanie wygrać RG właśnie z Nadalem, bo tylko w ten sposób udowodni, że 2009 nie było zrządzeniem losu.
Nawet jeśli z Nadalem w Paryżu nie wygra to i tak nie przestanie być najlepszym w historii.Powszechnie wiadomo,że Rafa gra lepiej od Rogera na cegle i ewentualna porażka w Paryżu z Hiszpanem wiele nie zmieni.
Nie rozumiem takiego podejścia. To, że Roger jest najlepszym zawodnikiem w historii, nie podlega żadnej dyskusji. Nie o tym rozmawiamy. Podkreślam tylko prestiż ewentualnego zwycięstwa Rogera nad Rafą w Paryżu, w kontekście jednej z najlepszych w historii tenisa rywalizacji dwóch zawodników. To miałam na myśli mówiąc o tym, że Roger ma "coś do udowodnienia".
Buntownik z wyboru
Już minuty dzielą nas od pojedynku najbardziej utalentowanego zawodnika w historii tenisa (nie najlpeszego, bo za takiego go nie uważam) z najlepszym specjalistą od kortów ceglanych. Kto wygra ten mecz nie sposob teraz rozstrzygać. Niech wygra tenis !
Moderator
Wszystko na razie zgodnie z planem, Fed wywala co się da.
Nadal rowniez jest bardzo dobrotliwy dla swojego przeciwnika. Wywalil glupio 4 piłki i caly wysilek jaki musial wlozyc w przelamanie poszedl na marne.
User
Dosyć nerwowo zaczęli, czekam na więcej winnerów.
Zbanowany
Zesrani sa obaj na poczatku bardzo mocno. Federer bo gra z Nadalem, a Nadal bo to jego tak naprawde pierwszy konkretny przeciwnik na clayu w tym sezonie. Zobaczymy kto pierwszy opanuje nerwy.
Nadal znow osiaga przewage przelamania. 4:3 i jego serwisy, oby tym razem utrzymal tego breaka. Vamos !
Moderator
RG 2008 bis, na szczęście Nadal gra słabiej więc może Szwajcar wyjdzie z tego z twarzą. Żenująca gra Feda.
Ojciec Chrzestny
Kurde, żaden stream nie działa. Próbowałem chyba wszędzie, ma ktoś jakiś link do polecenia?
User
na bet365.com chodzi wszystko bez problemu
User
Dun, a nie słyszałeś o czymś takim jak bet 365 bądź betfair ?
Moderator
Nie chcesz tego oglądać. Nadal do ruszenia, ale Fed nie ma zamiaru tego wykorzystać.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (16-05-2010 17:31:44)