mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Zbanowany
Zakladam temat bo az nie wierze, ze go tu wczesniej nie bylo Mam nadzieje ze kilka osob lubi ten sport.
Dzisiaj o 17 najwazniejszy mecz tego sezonu: drugi, rewanzowy cwiercfinal Ligi Mistrzow z udzialem naszej najlepszej druzyny Skry Belchatow. Belchatowianie zmierza sie z rosyjska Iskra Odintsovo, w pierwszym meczu u nas Skra wygrala po swietnym pojedynku 3-2. Warto rowniez wspomniec, ze juz wczesniej bo w grupie oba zespoly sie spotykaly i oba mecze wygrali gospodarze spotkan po 3-0. Szansa na pewno jest i to duza a nagrod± awans do Final Four rozgrywek, ktory w tym roku odbedzie sie w Pradze.
Ojciec Chrzestny
I 0-3 w kiepskim stylu - szkoda. Wstydu jednak nie ma, bo Iskra ma znakomitych siatkarzy, wiêc jej awans do Final4 nie jest wielkim zaskoczeniem.
Swoj± drog±, czasy mojej fascynacji siatkówk± minê³y, choæ kiedy¶ czeka³em z wielk± niecierpliwo¶ci± na ka¿dy weekend i kolejkê polskiej Ligi Siatkówki.
User
Taak. Polacy za czasów Wspania³ego. Potem taki w go¶ciu w okularach by³ trenerem. Te¿ go lubi³em. Jak on siê nazywa³ bo sobie nie mog przypomnieæ.. Mecze transmitowane w TVP. Pamiêtacie 3-0 z Brazyli±? Ale siê wtedy cieszy³em. Wydaje siê ¿e to tak niedwano by³o a to ju¿ chyba z 5 lat. ¦widerski, Ig³a, Murek, Guma, Prygiel do tego Prus, Nowak, Stelmach, Gruszka, Go³a¶ oczywi¶cie (ta jego seria kilku asów z rzêdu ale te¿ ju¿ nie wiem w jakim meczu)
Na ka¿dy weekend czeka³em jak teraz na F1. Jako¶ te czasy by³y piêkniejsze. Teraz Liga ¦wiatowa przelatuje jakby nigdy nic, bez emocji, bez wiêkszego rozg³osu.
Ojciec Chrzestny
asiek napisał:
Go³a¶ oczywi¶cie (ta jego seria kilku asów z rzêdu ale te¿ ju¿ nie wiem w jakim meczu)
Wraz ze ¶mierci± tego cz³owieka (co zreszt± bardzo prze¿y³em) odesz³a ca³a moja mi³o¶æ do siatkówki. Od tamtego czasu ogl±dam tylko okazjonalnie.
Administrator
No i ¦wider zerwa³ Achillesa. Niefajnie wygl±da sytuacja naszych siatkarzy przed ME i kwalifikacjami do M¦.
Masta
Bêdzie para przyjmuj±cych Kurek-Ruciak, tak¿e mo¿emy zapomnieæ o strefie medalowej podczas ME, a do M¦ wejdziemy bo grupa jest banalna.
Akurat ¦wider to oddany kadrze gracz za co nale¿y mu siê ogromny szacunek, natomiast panowie Winiarski i Wlaz³y traktuj± reprê jako ewentualno¶æ w trakcie wakacji, wiêc specjalnie im nie zale¿y, lepiej zarzynaæ siê za kaskê dla klubów ni¿ walczyæ w barwach narodowych- có¿, mo¿na tylko ubolewaæ...
jaccol55 napisał:
No i ¦wider zerwa³ Achillesa. Niefajnie wygl±da sytuacja naszych siatkarzy przed ME i kwalifikacjami do M¦.
Racja.W ostatnim czasie kontuzje wyklucza³y z gry M.Winiarskiego oraz M.Wlaz³ego,L¦ pokaza³a,¿e sytuacja naszej reprezentacji nie jest zbyt dobra.
Fed-Expresso napisał:
Akurat ¦wider to oddany kadrze gracz za co nale¿y mu siê ogromny szacunek, natomiast panowie Winiarski i Wlaz³y traktuj± reprê jako ewentualno¶æ w trakcie wakacji, wiêc specjalnie im nie zale¿y, lepiej zarzynaæ siê za kaskê dla klubów ni¿ walczyæ w barwach narodowych- có¿, mo¿na tylko ubolewaæ...
Dok³adnie...nie no jak o tym przeczyta³em to siê prawie za³ama³em..
Moj ulubiony polski zawodnik...a tu taki pech...
Administrator
"W dniu dzisiejszym Micha³ Winiarski rozwi±za³ umowê z Itasem Trentino i przez najbli¿sze trzy lata broniæ bêdzie barw be³chatowskiej Skry!" - informuje oficjalna strona mistrza Polski.
26-letni przyjmuj±cy, który uwa¿any jest za jednego z najlepszych siatkarzy na ¶wiecie na tej pozycji powraca do Skry po trzech sezonach spêdzonych w Itasie Trentino. W Serie A, ze swoj± dru¿yn± zdoby³ mistrzostwo i wicemistrzostwo W³och oraz w ubieg³ym sezonie wygra³ Ligê Mistrzów.
Fajnie, polska liga staje siê bardzo mocna ostatnimi czasy.
Masta
Dla rozwoju Winiara to krok w ty³, jednak to , ¿e "on rozwi±za³" umowê to chyba nadu¿ycie, przypuszczam, ¿e to raczej w³oski team naciska³ na rozstanie siê z Polakiem w zwi±zkuz powa¿n± kontuzj± Micha³a.
Co jest ludzie? ME w Siatkówce w pe³ni a tu nikt siê nie udziela? na wstepiê trzeba pogratulowac naszym siatkarzom b.udanego turnieju jak do tej pory dzi¶ zwyciêstwo 3:2 z Hiszpani±,prawie pewny awans do TOP 4,jak s±dzicie,na którym miejscu zakoncz± turniej polscy siatkarze?
Masta
Zale¿y na kogo trafi± Polacy w 1/2, jak na Bu³garów-jestem spokojny o fina³, je¶li rywalem bêd± Rosjanie-bêdzie niezwykle trudno, ale oba zespo³ s± do ogrania.
Przy dobrej dyspozycji z³oto jest w naszym zasiêgu.
Last hit for Wimby
Ale¿ mecz, 3-0 z Bu³garami.
Jutro fina³
Masta
Polacy w finale Mistrzostw Europy !!!!
W ¶wietnym stylu ograli¶my Bu³garów. BRAWO CH£OPAKI!!!
Z³oto jest nasze.
A z kim gramy w finale ? Wiem, moze jestem ignorantem, ale wczesniej mnie po prostu to kompletnie nie obchodzi³o.
Masta
Rosja/Francja
Administrator
Francja drugim finalist±.