mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Zbanowany
Zakladam temat bo az nie wierze, ze go tu wczesniej nie bylo Mam nadzieje ze kilka osob lubi ten sport.
Dzisiaj o 17 najwazniejszy mecz tego sezonu: drugi, rewanzowy cwiercfinal Ligi Mistrzow z udzialem naszej najlepszej druzyny Skry Belchatow. Belchatowianie zmierza sie z rosyjska Iskra Odintsovo, w pierwszym meczu u nas Skra wygrala po swietnym pojedynku 3-2. Warto rowniez wspomniec, ze juz wczesniej bo w grupie oba zespoly sie spotykaly i oba mecze wygrali gospodarze spotkan po 3-0. Szansa na pewno jest i to duza a nagrodą awans do Final Four rozgrywek, ktory w tym roku odbedzie sie w Pradze.
Ojciec Chrzestny
I 0-3 w kiepskim stylu - szkoda. Wstydu jednak nie ma, bo Iskra ma znakomitych siatkarzy, więc jej awans do Final4 nie jest wielkim zaskoczeniem.
Swoją drogą, czasy mojej fascynacji siatkówką minęły, choć kiedyś czekałem z wielką niecierpliwością na każdy weekend i kolejkę polskiej Ligi Siatkówki.
User
Taak. Polacy za czasów Wspaniałego. Potem taki w gościu w okularach był trenerem. Też go lubiłem. Jak on się nazywał bo sobie nie mog przypomnieć.. Mecze transmitowane w TVP. Pamiętacie 3-0 z Brazylią? Ale się wtedy cieszyłem. Wydaje się że to tak niedwano było a to już chyba z 5 lat. Świderski, Igła, Murek, Guma, Prygiel do tego Prus, Nowak, Stelmach, Gruszka, Gołaś oczywiście (ta jego seria kilku asów z rzędu ale też już nie wiem w jakim meczu)
Na każdy weekend czekałem jak teraz na F1. Jakoś te czasy były piękniejsze. Teraz Liga Światowa przelatuje jakby nigdy nic, bez emocji, bez większego rozgłosu.
Ojciec Chrzestny
asiek napisał:
Gołaś oczywiście (ta jego seria kilku asów z rzędu ale też już nie wiem w jakim meczu)
Wraz ze śmiercią tego człowieka (co zresztą bardzo przeżyłem) odeszła cała moja miłość do siatkówki. Od tamtego czasu oglądam tylko okazjonalnie.
Administrator
No i Świder zerwał Achillesa. Niefajnie wygląda sytuacja naszych siatkarzy przed ME i kwalifikacjami do MŚ.
Masta
Będzie para przyjmujących Kurek-Ruciak, także możemy zapomnieć o strefie medalowej podczas ME, a do MŚ wejdziemy bo grupa jest banalna.
Akurat Świder to oddany kadrze gracz za co należy mu się ogromny szacunek, natomiast panowie Winiarski i Wlazły traktują reprę jako ewentualność w trakcie wakacji, więc specjalnie im nie zależy, lepiej zarzynać się za kaskę dla klubów niż walczyć w barwach narodowych- cóż, można tylko ubolewać...
jaccol55 napisał:
No i Świder zerwał Achillesa. Niefajnie wygląda sytuacja naszych siatkarzy przed ME i kwalifikacjami do MŚ.
Racja.W ostatnim czasie kontuzje wykluczały z gry M.Winiarskiego oraz M.Wlazłego,LŚ pokazała,że sytuacja naszej reprezentacji nie jest zbyt dobra.
Fed-Expresso napisał:
Akurat Świder to oddany kadrze gracz za co należy mu się ogromny szacunek, natomiast panowie Winiarski i Wlazły traktują reprę jako ewentualność w trakcie wakacji, więc specjalnie im nie zależy, lepiej zarzynać się za kaskę dla klubów niż walczyć w barwach narodowych- cóż, można tylko ubolewać...
Dokładnie...nie no jak o tym przeczytałem to się prawie załamałem..
Moj ulubiony polski zawodnik...a tu taki pech...
Administrator
"W dniu dzisiejszym Michał Winiarski rozwiązał umowę z Itasem Trentino i przez najbliższe trzy lata bronić będzie barw bełchatowskiej Skry!" - informuje oficjalna strona mistrza Polski.
26-letni przyjmujący, który uważany jest za jednego z najlepszych siatkarzy na świecie na tej pozycji powraca do Skry po trzech sezonach spędzonych w Itasie Trentino. W Serie A, ze swoją drużyną zdobył mistrzostwo i wicemistrzostwo Włoch oraz w ubiegłym sezonie wygrał Ligę Mistrzów.
Fajnie, polska liga staje się bardzo mocna ostatnimi czasy.
Masta
Dla rozwoju Winiara to krok w tył, jednak to , że "on rozwiązał" umowę to chyba nadużycie, przypuszczam, że to raczej włoski team naciskał na rozstanie się z Polakiem w związkuz poważną kontuzją Michała.
Co jest ludzie? ME w Siatkówce w pełni a tu nikt się nie udziela? na wstepię trzeba pogratulowac naszym siatkarzom b.udanego turnieju jak do tej pory dziś zwycięstwo 3:2 z Hiszpanią,prawie pewny awans do TOP 4,jak sądzicie,na którym miejscu zakonczą turniej polscy siatkarze?
Masta
Zależy na kogo trafią Polacy w 1/2, jak na Bułgarów-jestem spokojny o finał, jeśli rywalem będą Rosjanie-będzie niezwykle trudno, ale oba zespoł są do ogrania.
Przy dobrej dyspozycji złoto jest w naszym zasięgu.
Last hit for Wimby
Ależ mecz, 3-0 z Bułgarami.
Jutro finał
Masta
Polacy w finale Mistrzostw Europy !!!!
W świetnym stylu ograliśmy Bułgarów. BRAWO CHŁOPAKI!!!
Złoto jest nasze.
A z kim gramy w finale ? Wiem, moze jestem ignorantem, ale wczesniej mnie po prostu to kompletnie nie obchodziło.
Masta
Rosja/Francja
Administrator
Francja drugim finalistą.