mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Come on Andy !
Plan gier na jutro :
http://www.fft.fr/cms/GetDoc.asp?Type=5&ID=12134
Ciekawa sesja wieczorna
Davai Marat !!
Moderator
James wygrał z Santoro i to był najprawdopodobniej ostatni występ Fabrice w zawodowych rozgrywakach, chyba że jednak zagra to AO.
User
Niestety ostatni...
aż się wierzyć nie chcę ze Fabrice zaczynał karierę w roku 89,
jeszcze w czasach McEnroe czy Edberga.Właściwie w ciągu jego kariery
przewinęło się kilka pokoleń tenisistów i to nie jest żadna przesada
ze każdy z nas tego człowieka szanował za to co pokazywał na korcie.
Szkoda, bo drugiego takiego ''magika'' w tourze raczej nie widać,
niby nie ma ludzi niezastąpionych jednak nie w tym przypadku.
Santoro to był gość z klasą mimo ze nie osiągnął jakiś rewelacyjnych wyników...,
User
James przeszedł, ale teraz to ma nie lada orzech do zgryzienia - czempiona z walencji Murraya.
User
DUN I LOVE napisał:
Ale w Paryżu głośno dziś było o Gulbisie. Ernie miał grać eliminacje z Rodriguesem i...nie przyszedł na mecz Nikt nic nie wiedział, żadnego uprzedzenia, po prostu Łotysza nie było tam gdzie być powinien. Jeden z userów MTf napisał, że widział go po południu w centrum Paryża
Ale od dawno wiadomo że Ernie to lubi sobie pochodzić własnymi scieżkami . Ja tu widze dwie hipotezy tego nieprofesjonalnego zachowania , albo uznał ze skoro ranking nie pozwala mu na turniej glowny w ostatniej próbie najlepszych w sezonie , to on jest na to towarzystwo za slaby , druga mowi o Ernescie ktoremu przysnilo sie że ma ranking na poziomie top siks tin , i przez wgląd na to nikt przed wtorkiem się o niego nie upomni Bo tego dnia dobroci dla eliminacyjnego rywala nie kupuje
Ojciec Chrzestny
Sydney napisał:
Ale od dawno wiadomo że Ernie to lubi sobie pochodzić własnymi scieżkami . Ja tu widze dwie hipotezy tego nieprofesjonalnego zachowania , albo uznał ze skoro ranking nie pozwala mu na turniej glowny w ostatniej próbie najlepszych w sezonie , to on jest na to towarzystwo za slaby , druga mowi o Ernescie ktoremu przysnilo sie że ma ranking na poziomie top siks tin , i przez wgląd na to nikt przed wtorkiem się o niego nie upomni Bo tego dnia dobroci dla eliminacyjnego rywala nie kupuje
Jak by nie było, koniec sezonu w Jego wykonaniu podsumował cały rok - był komiczny.
Jeszcze słówko o Santoro. Mam nadzieję, że to Jego pożegnanie to tylko z Bercy i że zagra podczas AO. Wielkich wyników nie miał,ale postacią jest na tyle charakterystyczną, że zasługuje na coś więcej niż pożegnanie po porażce z JB poza telewizyjnymi kamerami.
EDIT:
Mecz Kubota na PSE.
User
DUN I LOVE napisał:
Jak by nie było, koniec sezonu w Jego wykonaniu podsumował cały rok - był komiczny.
noo , teraz to już nie wiem czy traktować Go jeszcze poważnie , czy uznać za zwykły wybryk natury ;] Ale to bedzie jeszcze czas , i odpowiedni watek by tego osobnika podsumować , tak jak sobie na to zaslużył , bo to naprawde wg. Superautorytetow ( nie tylko z tego forum ) Gulbis miał w tym sezonie juz jasno świecic na firmanencie ATP , a nie cofac sie w rozwoju , i chowac gdzies po trzecich , czy nawet czwartych rzędach , za takimi szaraczkami jak powiedzmy Kevin Kim czy Marcos Daniel . Zgodze sie ze ten paryski numer jest dopelnieniem sezonu - pomyłki .
Seppi def Kohlschreiber 63 63
Malo kiedy w pelni zgadzam sie z konkluzjami pani Kasi Nowak , niemniej dzisiaj jest wlasnie ten dzien . Filip najwyrazniej ma juz dość sezonu , zangazowanie w gre wlozyl raczej symboliczne , co przelozylo sie na wynik .
Dawaj Łukasz !
Ostatnio edytowany przez Sydney (09-11-2009 13:40:42)
User
Łukasz Kubot-A. Beck 64 36 64
Łukasz idzie jak burza..
User
Opowiadajcie, jak grał Kubot. Wynik jest poprostu olśniewający, jak było z grą?
Ojciec Chrzestny
Statystyczny napisał:
Opowiadajcie, jak grał Kubot. Wynik jest poprostu olśniewający, jak było z grą?
Widziałem pierwszego seta. Grał bardzo dobrze. Znakomity serwis, pewny wolej, regularnie z głębi kortu z obu stron. Standardowe wydanie Kubota. Grał ofensywnie i bardzo skutecznie. Inna sprawa, że widziałem dużo lepsze wydanie Becka w poprzednich turniejach
User
Ależ dramaturgia w meczu Marata.
Ascione miał juz 3mp. Wszystkie jednak zostały obronione przez Safina asami
Teraz 6-5 dla Francuza, ale podawał będzie Safin.
Davai!
Moderator
Ten TB to dość chamska zagrywka Marata w stronę jego fanów. *4-2 Safin, miej pan serce i nie spier...
6-3 Marat
Ostatnio edytowany przez Robertinho (09-11-2009 20:32:19)
pełny zgon ...
Moderator
Wygrał! Niektórzy ponoć płaczą. No nie mógł Marat skończyć tak kariery, nie z Ascione.
User
Skubany dał rade
No brawo, czyli z finałowym płaczem jeszcze poczekamy Oby jak najdłużej.
Come on Andy !
Ojej... MARAT
Przy meczowych tętno skoczyło...
Jak sobie człowiek pomyślał że za chwilę "to wszystko" może się skończyć to aż się słabo zrobiło
Jednak nadal Marat jest aktywnym graczem W Środę Del Potro i widzę tutaj szanse - Portek dawno nie grał, w dodatku borykał się z kontuzjami... Zobaczymy...
Marat napewno tanio skóry nie sprzeda
DAVAI !
Moderator
Wyniki - poniedziałek
A Seppi (ITA) d P Kohlschreiber (GER) 63 63
I Karlovic (CRO) d P Cuevas (URU) 76(3) 64
T Berdych (CZE) d [Q] V Millot (FRA) 63 76(4)
[Q] L Kubot (POL) d A Beck (GER) 64 36 64
V Troicki (SRB) d P Mathieu (FRA) 76(4) 30 ret. (right calf)
A Montanes (ESP) d V Hanescu (ROU) 36 63 76(3)
J Isner (USA) d [Q] A Falla (COL) 46 76(10) 75 - saved 3 M.P.
[WC] M Safin (RUS) d [Q] T Ascione (FRA) 64 46 76(3) - saved 3 M.P.
I Ljubicic (CRO) d [WC] S Grosjean (FRA) 76(2) 64
User
Dzisiaj 3 razy moje serce zamarło: pierwszy raz gdy w fatalnym stylu odpadł Kolba, może się przygotowuję na Salzburg , drugi raz ze szczęscia gdy Łukasz wygrał, trzeci raz ze strachu gdy Marat bronił meczboli, na szczęście wygrał, ale z taką grą możemy go pożegnać we środę w meczu z Del Potro, Hanescu też już jak Kolba myśli o wakacjach bo ostatnio przegrywa co się da
Ciekawe jest to że z 6 Francuzów którzy jak na razie wystąpili w tym turnieju wszyscy odpadli
Ostatnio edytowany przez szeva777 (09-11-2009 23:23:52)
Ojciec Chrzestny
Plan Gier na wtorek:
http://www.atpworldtour.com/posting/2009/352/op.pdf
Last hit for Wimby
Nie wiem, odkąd Rod jest kontuzjowany nieco położyłem lachę na turnieje ATP, więc moje pytanie, to 1szy mecz Nalba od kontuzji ?
W każdym razie, jest 1-1 w setach z Tsongą. Vamos!