mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Last hit for Wimby
Hm, generalnie Angoli(Anglii, nie tych Afrykanów xDD), ale w obecnej sytuacji parę dni temu podjąłem decyzję o dopingowaniu Brazylii do końca turnieju.
Ostatnio edytowany przez COA (02-07-2010 14:22:34)
Last hit for Wimby
Masta
Ale beka. Ciekawe ,czy utrzymają Oranje.
Administrator
Po starej Brazylii została już tylko nazwa.
Ojciec Chrzestny
Wielkie Brawa dla Oranje, Dungę i Jego "włoską" Brazylię żegnamy, po raz pierwszy (w moim przypadku) bez najmniejszego żalu.
Masta
Ja czekam od 2002 roku, aż Kanarkowi wystawią w końcu skład grający radosną piłkę. Nigdy za nimi nie przepadałem, ale tej siermiężnej ekipie praktycznie za każdym życzę niepowodzenia.
Masta
Oficjalnie: Capello zostaje
Nie będzie zmiany na stanowisku selekcjonera reprezentacji Anglii. Fabio Capello nie straci pracy, potwierdziły władze FA na konferencji prasowej.
"Jestem bardziej zdeterminowany niż kiedykolwiek do odnoszenia sukcesów z Anglią. Mogę zapewnić kibiców, że całkowicie koncentruję się na eliminacjach do Mistrzostw Europy. Już w sierpniu rozpoczynamy przygotowania meczem z Węgrami" - powiedział trener, który inkasuje rocznie niebagatelną sumę 6 milionów funtów.
Drużyna prowadzona przez Capello odpadła w 1/8 finału południowoafrykańskiego mundialu. Przyszłość ma jednak należeć do Synów Albionu. "Poszukamy nowych zawodników i dodamy zespołowi nowej energii" - deklarował na konferencji Włoch -"Użyję pełni swojego doświadczenia, aby rozwinąć ten zespół".
transfery.info
lol73930324093250532
Administrator
Fed-Expresso napisał:
lol73930324093250532
No i...?
Chyba zbytnio się przyzwyczaliśmy do zwalniania każdego, kto zawalił turniej... Myślisz, że nowy trener by coś poradził?? Jak już się zaaklimatyzował, to może coś uda mu się zmienić. A nie, zmiana trenera po każdej imprezie i niech zaczyna od nowa, a jak się nie uda to won. Bardzo mądre.
Masta
4 lata to gigantyczny okres czasu dla trenera, jeśli nie jest w stanie zrobić nic w ciągu 48 miesięcy, to kolejna trenerska "dekada" mu nie pomoże.
Administrator
Tylko, że Anglia ma takie same problemy od bardzo dawna. Ilu trenerów się zmieniło, a gra na wielkich imprezach nie?
Ojciec Chrzestny
Zgadzam się z Kubą. Zmiany trenerów nic nie pomogły, może warto choć raz dać jeszcze 2 lata i trochę zaoszczędzić na płaceniu horrendalnych odpraw za przedwczesne rozwiązanie umowy.
Masta
Do którego roku ma podpisaną umowę?
Bo w zespolach pokroju angielskiego podpisuje się odpowiednie klauzule, uprawniające do rozwiązania umowy w przypadku nie osiągnięcia jakiegoś celu sportowego.
Ojciec Chrzestny
Fed-Expresso napisał:
Do którego roku ma podpisaną umowę?
Nie jestem dokładnie zorientowany, ale chyba do 2012. W każdym razie już przed meczem ze Słowenią mówiło się, że bez względu na to czy Anglia wyjdzie z grupy czy też nie, Capello wciąż będzie dowodził tą ekipą.
Last hit for Wimby
Jezus Mario, ależ emocje na koniec dnia
Administrator
No i Urugwaj w 1/2.
Cieszę się, że to właśnie ta drużyna awansowała.
Ojciec Chrzestny
Ależ szansa Ghany! Gyan do końca życia będzie żył tym karnym. Swoją drogą to chyba tylko Afrykanie potrafią zepsuć karnego w 120 minucie meczu, by później uderzyć z tego samego miejsca po samym oknie, jak to uczynił zawodnik Ghany, grający z nr3.
Afryka wciąż bez semi na mundialu.
User
Mamy jak na razie największy dramat tego turnieju. Asamoah Gyan mógł wprowadzić swój zespół do półfinału, jednak nie wytrzymał presji, gdyby strzelił tak jak w serii jedenastek Ghana byłaby w 1/2, ale to tylko gdybanie.
Urugwaj w walce o finał raczej nie ma szans z Holandią, brak Suareza będzie bardzo widoczny, jeśli Tabarez nie zmieni taktyki i z Holandią również zagra trzema napastnikami, to miejsce Luisa, zajmie bezproduktywny (oprócz karnego) Abreu.
User
mi szkoda ghany zasluszyli zeby wygrac
User
DUN I LOVE napisał:
Ależ szansa Ghany! Gyan do końca życia będzie żył tym karnym. Swoją drogą to chyba tylko Afrykanie potrafią zepsuć karnego w 120 minucie meczu, by później uderzyć z tego samego miejsca po samym oknie, jak to uczynił zawodnik Ghany, grający z nr3.
Gdyby po tym feralnym karnym Gyan musiał strzelać tego wieczoru z jedenastu metrów jeszcze dziesięc razy to za każdym razem Muslera wyciągał by piłke z siatki ;]
Nic nigdy nie pozwoli mu zapomniec o tym obicu poprzeczki , nawet transfer do Primera Division i tytuł Pichici
Suarez i jego trzezwośc umysłu dała szanse i w dalszym rozwoju wypadków awans Urugwajowi , Luis dzieki czerwonej kartce stał sie bohaterem , pokazał przy okazji że można karnie ale i chwalebnie opuścić przedwczesnie boisko Jego brak w półfinale bedzie odczuwalny , bez niego siła ofensywna urusów może w ogóle nie zaistnieć ] wg mnie wiekszym osłabieniem bedzie jednak absencja Fucile , pracował chlopak jak mróweczka na tym boisku kasując wiele dobrze zapowiadających się akcji czarnych gwiazd , Nie wiem czy jest to player do zastąpienia