* mtenis.pun.pl - forum tenisowe, Tenis ATP

mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP

Ogłoszenie

Forum zostało przeniesione na adres: www.mtenis.com.pl

• Index
  •  » Hyde park
  •  » Panel - czyli polityka, gospodarka, społeczeństwo i inne takie ;)

#201 28-12-2010 20:35:00

diakonos

User

8222896
Call me!
Ulubiony zawodnik: Gael Monfils

Re: Panel - czyli polityka, gospodarka, społeczeństwo i inne takie ;)

Bo Panowie widzicie Polski naród ma to do siebie, że uwielbia wyciągać na wierzch wszystkie minusy otaczającej go rzeczywistości.. Dziwi mnie, że narzekają nawet Ci, których na wszystko stać i obłowili się w kapitalistycznej Polsce..
A na tych wzrostach da się zarobić.. ale kto się skupia na negatywach tego nie dostrzeże..

Vivat Rzeczpospolita!

#202 29-12-2010 01:25:40

muto

User

Ulubiony zawodnik: Rafael Nadal

Jesteś pierwszym znanym mi przypadkiem, którego cieszy wzrost cen. To naprawde szczyt pozytywnego myślenia.

diakonos napisał:

Bo Panowie widzicie Polski naród ma to do siebie, że uwielbia wyciągać na wierzch wszystkie minusy otaczającej go rzeczywistości.. Vivat Rzeczpospolita!

Widzisz, człowiek rozumny ma to do siebie, że z nieprzyjemnych, negatywnych faktów wyciąga równie niemiłe wnioski. I nie ma to nic wspólnego z charakterem narodowym, polskim, żydowskim, chińskim, czy jakimkolwiek innym, tylko z logicznym myśleniem. Rozwijając tę uniwersalną myśl dodam, że jedynie skończony idiota, (bez względu na narodowość) będzie zawsze i wszędzie zadowolony ze wszystkiego, nawet ze wzrostu cen. Skoro zatem obrałeś drogę pozytywnego myslenia za wszelką cenę i pomimo wszystkiego, to ja to jak najbardziej szanuję, cenię i podziwiam twoje samozaparcie, jednakowoż nie odbieraj innym prawa do wyrażania swego zdania i tym bardziej nie próbuj zamknąć dyskusji poprzez odwoływnie się do polskiego kompleksu (mityczny polski charakter narodowy), ponieważ akurat ja mam tego typu stereotypy w głębokim poważaniu. Jeśli dostrzegasz jakieś pozytywy wzrostu cen, to wal śmiało, byle merytorycznie, objaśnij ogłupionemu narodowi polskiemu dlaczego ma się cieszyć ze wzrostu cen i jak na tym zarobić. Chętnie posłuchamy twoich rad my głupie, wiecznie zmartwione polaczki.

Proszę o używanie opcji "Edytuj". / jaccol

Ostatnio edytowany przez muto (29-12-2010 01:53:21)

#203 29-12-2010 09:24:51

diakonos

User

8222896
Call me!

Jesteś pierwszym znanym mi przypadkiem, którego cieszy wzrost cen. To naprawde szczyt pozytywnego myślenia.
Rozwijając tę uniwersalną myśl dodam, że jedynie skończony idiota, (bez względu na narodowość) będzie zawsze i wszędzie zadowolony ze wszystkiego, nawet ze wzrostu cen.

Po pierwsze- Wyluzuj

Po drugie- Trudno mi znaleźć moment w mojej wypowiedzi, z którego wynika, że jestem zadowolony..
Masz wpływ na wzrastające ceny- obniżaj je! Nie masz- nie narzekaj!

Wyrażanie poglądów bez działania nic nie zmieni więc ja na to nie marnuje czasu

A to, że narzekanie to cecha narodowa bierze się niestety z komunistyczno wojennej historii kraju.. więc po jakiejś części nie jest to wina narodowości samej w sobie..

Pozdrawiam!

Ostatnio edytowany przez diakonos (29-12-2010 09:57:36)

#204 29-12-2010 11:26:55

muto

User

Ok to żeby zakończyć temat "ceny benzyny a sprawa polska", jaki nam tu się mimowolnie wywiązał napiszę, o co mi w moim poprzednim poście chodziło.   
Przyznam że mnie osobiście trochę męczy i drażni Polaków samobiczowanie się swoimi wadami narodowymi. Szczególnie w sytuacji gdy poprzez odwoływanie się do tradycyjnego polskiego narzekactwa próbuje się zamknąć usta wszystkim, którzy krytycznie oceniają to czy tamto.

Masz wpływ na wzrastające ceny- obniżaj je! Nie masz- nie narzekaj!

Wyrażanie poglądów bez działania nic nie zmieni więc ja na to nie marnuje czasu

Wydaje mi się. że nie mozna każdego krytycznego poglądu utożsamiać z narzekaniem. A co do wyrażania swoich poglądów bez działania, to moim zdaniem ma ono ten walor, że chroni nas przed zafałszowaniem rzeczywistości. Jeśli będziemy mówić o tym, że wszystko jest super to jakikolwiek postęp będzie cokolwiek utrudniony. Więc uważam, że należy głośno i wyraźnie gadać o tym wszystkim, co nam się w otaczającej rzeczywistości nie podoba.

Również pozdrawiam

#205 29-12-2010 12:05:34

diakonos

User

8222896
Call me!

Wolna wola.. o to walczyliśmy ot mamy..

#206 29-12-2010 16:32:28

anula

Kobieta z klasą

5646200
Ulubiony zawodnik: Rafa Nadal

muto napisał:

diakonos napisał:

Bo Panowie widzicie Polski naród ma to do siebie, że uwielbia wyciągać na wierzch wszystkie minusy otaczającej go rzeczywistości.. Vivat Rzeczpospolita!

Widzisz, człowiek rozumny ma to do siebie, że z nieprzyjemnych, negatywnych faktów wyciąga równie niemiłe wnioski. I nie ma to nic wspólnego z charakterem narodowym, polskim, żydowskim, chińskim, czy jakimkolwiek innym, tylko z logicznym myśleniem. Rozwijając tę uniwersalną myśl dodam, że jedynie skończony idiota, (bez względu na narodowość) będzie zawsze i wszędzie zadowolony ze wszystkiego, nawet ze wzrostu cen. Skoro zatem obrałeś drogę pozytywnego myslenia za wszelką cenę i pomimo wszystkiego, to ja to jak najbardziej szanuję, cenię i podziwiam twoje samozaparcie, jednakowoż nie odbieraj innym prawa do wyrażania swego zdania i tym bardziej nie próbuj zamknąć dyskusji poprzez odwoływnie się do polskiego kompleksu (mityczny polski charakter narodowy), ponieważ akurat ja mam tego typu stereotypy w głębokim poważaniu. Jeśli dostrzegasz jakieś pozytywy wzrostu cen, to wal śmiało, byle merytorycznie, objaśnij ogłupionemu narodowi polskiemu dlaczego ma się cieszyć ze wzrostu cen i jak na tym zarobić. Chętnie posłuchamy twoich rad my głupie, wiecznie zmartwione polaczki.

Proszę o używanie opcji "Edytuj". / jaccol

Jak to!?. Nie chcesz być młodym, wykształconym i z dużego miasta.!?

Jedną i drugą ręką podpisuję się pod Twoimi słowami. Celnie i merytorycznie.

#207 29-12-2010 20:05:03

muto

User

anula napisał:

Jak to!?. Nie chcesz być młodym, wykształconym i z dużego miasta.!?

Ja to bym nawet bardzo chciał, ino mi zdrowy rozsądek nie pozwala...

#208 14-01-2011 18:14:11

Robertinho

Moderator

Ulubiony zawodnik: Roger Federer forever

Santo Subito.

#209 14-01-2011 18:31:34

asiek

User

Rychło wczas. Mówiło się już od 2005 r a tyle czasu musiało upłynąć. Jak widać kościelna biurokracja nie odstaje od tej państwowej Ważne, że proces beatyfikacyjny dochodzi do skutku.

#210 10-02-2011 19:21:01

Robertinho

Moderator

W Rzymie zmarł nagle abp Józef Życiński.  [']

#211 11-02-2011 18:18:19

anula

Kobieta z klasą

5646200

Zastanawia mnie przeraźliwa cisza na forum, w związku z niekończącymi się sukcesami rządu i prezydenta w polityce krajowej i międzynarodowej. Po tak ożywionej dyskusji przedwyborczej, sporach na argumenty i nie tylko, to doprawdy zastanawiające.

#212 11-02-2011 18:56:19

Robertinho

Moderator

Nie możemy się otrząsnąć po wycofaniu poparcia dla PO przez redaktora naczelnego "Playboy'a" .

Ostatnio edytowany przez Robertinho (11-02-2011 18:57:48)

#213 11-02-2011 19:20:48

anula

Kobieta z klasą

5646200

Robertinho napisał:

Nie możemy się otrząsnąć po wycofaniu poparcia dla PO przez redaktora naczelnego "Playboy'a" .

OMG!. Taka strata!.

#214 11-02-2011 20:20:00

asiek

User

Robertinho napisał:

Teraz podobno po namowach pana prezesa ma poprzeć PiS, które chce zaostrzyć swój wizerunek

Ostatnio edytowany przez asiek (11-02-2011 20:20:17)

#215 11-02-2011 20:39:29

Robertinho

Moderator

A tak btw, to ciekaw jestem, co redaktor Meller powie w swoim programie dla na posła "ale z lesbijkami... to bym chętnie popatrzył" Węgrzyna, niby poprawność polityczna nakazuje zlinczować nieboraka, ale czy wypada negować linię własnego czasopisma?

Ostatnio edytowany przez Robertinho (11-02-2011 20:42:47)

#216 11-02-2011 21:01:26

anula

Kobieta z klasą

5646200

Robertinho napisał:

A tak btw, to ciekaw jestem, co redaktor Meller powie w swoim programie dla na posła "ale z lesbijkami... to bym chętnie popatrzył" Węgrzyna, niby poprawność polityczna nakazuje zlinczować nieboraka, ale czy wypada negować linię własnego czasopisma?

Powie, że "...jestem za, a nawet przeciw...".?

#217 12-02-2011 14:24:57

muto

User

anula napisał:

Zastanawia mnie przeraźliwa cisza na forum, w związku z niekończącymi się sukcesami rządu i prezydenta w polityce krajowej i międzynarodowej. Po tak ożywionej dyskusji przedwyborczej, sporach na argumenty i nie tylko, to doprawdy zastanawiające.

Fatalny czas wybrałaś sobie na prowokowanie dyskusji. Co tak naprawdę dziś o tym wszystkim myślę i dlaczego mnie to cieszy, dowiem się dopiero w poniedziałek wraz z nowym wydaniem pewnej gazety tudzież od bardzo inteligentnego pana na niebieskim tle w wieczornym paśmie informacyjnym. Tymczasem zadajesz swoje pełne jadu i nienawiści pytanie na samym początku weekendu, właśnie wtedy gdy z braku autorytetów moralnych i gotowych recept, zmuszony jestem sprobować myśleć za pomocą własnego mózgu, co pomimo faktu, iż  z każdym dniem jestem coraz młodszy, bardziej wykształcony i z coraz większego miasta, zawsze wychodziło mi mocno średnio. Dziwi fakt, iż jątrzysz właśnie wtedy gdy na moich oczach jak grzyby po deszczu wyrastają nowe autostrady, orliki, przedszkola, leczą mnie coraz lepiej zarabiający lekarze, przepraszam leczyliby mnie gdyby nie fakt, że wskutek pozytywnego myślenia procesy chorobowe całkowicie zaniknęły, żywię nawet obawę, że z powodu wysypu cudów będę miał niejaki problem z odejściem z tego świata, co może być katastrofalne dla polskiego systemu emerytalnego. Chcę, Ci powiedzieć, że odkąd usłyszałem z ust najpierwszego obywatela, że woda spływa z góry na dół, gdy pojąłem tę prostą i głęboką prawdę, jestem spokojny, bo wiem, że u steru mamy najlepszych fachowców. Wyznam to szczerze - mógłbym 30 lat studiować starożytne księgi, zedrzeć zelówki poznając odmienne kultury i cywilizacje, ale na to, że woda w końcu spłynie do morza w życiu bym nie wpadł, gdyby mi pan marszałek z właściwą sobie prostolinijnością tego nie wyłożył. Tak więc usiądź wygodnie w fotelu, przyjmij drinka, którego Ci pani sewardessa pod ta czy inną postacią serwuje, podziwiaj widok za oknem, i pod żadnym, ale to żadnym pozorem, nie zadawaj sobie ani innym pytania: "Czy leci z nami pilot?". Odpowiedź na to pytanie mogłaby zabić sporą część pasażerów.

#218 12-02-2011 15:42:22

Fed-Expresso

Masta

Ulubiony zawodnik: Rafael "The Slice King" Nadal

Rząd jak rząd, tak samo nieudaczny jak wszystkie pozostałe, tyle że akurat ten ma dobrych speców od PR.

#219 12-02-2011 17:54:34

anula

Kobieta z klasą

5646200

muto napisał:

anula napisał:

Fatalny czas wybrałaś sobie na prowokowanie dyskusji. Co tak naprawdę dziś o tym wszystkim myślę i dlaczego mnie to cieszy, dowiem się dopiero w poniedziałek wraz z nowym wydaniem pewnej gazety tudzież od bardzo inteligentnego pana na niebieskim tle w wieczornym paśmie informacyjnym. Tymczasem zadajesz swoje pełne jadu i nienawiści pytanie na samym początku weekendu, właśnie wtedy gdy z braku autorytetów moralnych i gotowych recept, zmuszony jestem sprobować myśleć za pomocą własnego mózgu, co pomimo faktu, iż  z każdym dniem jestem coraz młodszy, bardziej wykształcony i z coraz większego miasta, zawsze wychodziło mi mocno średnio. Dziwi fakt, iż jątrzysz właśnie wtedy gdy na moich oczach jak grzyby po deszczu wyrastają nowe autostrady, orliki, przedszkola, leczą mnie coraz lepiej zarabiający lekarze, przepraszam leczyliby mnie gdyby nie fakt, że wskutek pozytywnego myślenia procesy chorobowe całkowicie zaniknęły, żywię nawet obawę, że z powodu wysypu cudów będę miał niejaki problem z odejściem z tego świata, co może być katastrofalne dla polskiego systemu emerytalnego. Chcę, Ci powiedzieć, że odkąd usłyszałem z ust najpierwszego obywatela, że woda spływa z góry na dół, gdy pojąłem tę prostą i głęboką prawdę, jestem spokojny, bo wiem, że u steru mamy najlepszych fachowców. Wyznam to szczerze - mógłbym 30 lat studiować starożytne księgi, zedrzeć zelówki poznając odmienne kultury i cywilizacje, ale na to, że woda w końcu spłynie do morza w życiu bym nie wpadł, gdyby mi pan marszałek z właściwą sobie prostolinijnością tego nie wyłożył. Tak więc usiądź wygodnie w fotelu, przyjmij drinka, którego Ci pani sewardessa pod ta czy inną postacią serwuje, podziwiaj widok za oknem, i pod żadnym, ale to żadnym pozorem, nie zadawaj sobie ani innym pytania: "Czy leci z nami pilot?". Odpowiedź na to pytanie mogłaby zabić sporą część pasażerów.

Tak się starałam, aby to pytanie zadać w duchu miłości. Nie udało mi się.?

#220 12-02-2011 18:02:29

muto

User

Niestety, patent na miłość i wszelkie pozytywne emocje posiada od trzech lat niejaki Donald oraz część jego elektoratu rodem RFN. Pozostali nie dość, że mniej wykształceni, to do tego jeszcze nieszczęśliwi, plują jadem nawet kiedy milczą.

• Index
  •  » Hyde park
  •  » Panel - czyli polityka, gospodarka, społeczeństwo i inne takie ;)

Stopka forum

RSS