mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Ojciec Chrzestny
jaccol55 napisał:
Dopiero siê w³±czy³em.
Oni grali bez ¿adnych przeszkód 9 gemów przez 70 min.?
Tak.
Nudny mecz, strasznie szarpi± obaj. Kilka spektakularnych akcji przeplata³o siê ze zdecydowanie za du¿± liczb± UE. Nadal 64.
Administrator
Ferru walczy. Odrobi³ stratê podania i jest 5-5, co nie zmienia faktu, ¿e wygrana Davida zosta³aby okrzykniêta cudem.
No i cudu nie by³o. Jak do Ferrera dosz³a my¶l ¿e mo¿e doprowadziæ do tie breaka, tak kompletnie siê usztywni³, pope³ni³ kilka b³êdów i by³o po frytkach. Jakie to przewidywalne Do Queensu niestety za wiele dziaæ siê nie bêdzie. Gratulacje dla Rafy z okazji siódmego tytu³u z rzêdu. Prawdziwy kozak, bez w±tpienia najlepszy zawodnik w historii na kortach ziemnych.
Buntownik z wyboru
Uff... Po takiej dawce wymian zza linii koñcowej cz³owiek czujê siê jakby dosta³ obuchem w g³owê. Niby mecz nie taki z³y, lecz strasznie mêcz±cy do ogl±dania.
Nadal zagra³ trochê lepiej ni¿ wczoraj, co nie zmienia faktu, ¿e by³ absolutnie do pokonania. Je¶li nie poprawi formy nie widzê go jako triumfatora RG. Zobaczymy co poka¿e w Madrycie Dokoviæ. Najnudniejszy masters w tym roku na szczê¶cie za nami. Teraz mo¿e byæ tylko ciekawiej
Ojciec Chrzestny
Joao napisał:
Teraz mo¿e byæ tylko ciekawiej
Zapomnia³e¶ o Barcelonie.
Có¿, brak s³ów, ¿eby opisaæ osi±gniêcia Nadala:
- 19 turniejów Masters-1000
- 7 z rzêdu tytu³ w Monte Carlo (rekord Ery Open)
- 30 wygrany turniej na cegle.
Brawo, gratulujê tytu³u, szacun tak¿e dla Ferrera za kolejny udany turniej w tym roku.
Statystyki:
Masta
Tak, mo¿e przypomnimy, jaki to tenis by³ cholernie nudny za czasów dominacji Federera?
Kolejny dowód na to jak silna jest konkurencja na cegle, Nadal nie graj±cy absolutnie nic wygrywa tytu³ rangi "1000".
Nie wiem dok±d ten tenis zmierza ale to na pewno nie jest dobry kierunek.
User
Fed-Expresso napisał:
Tak, mo¿e przypomnimy, jaki to tenis by³ cholernie nudny za czasów dominacji Federera?
Kolejny dowód na to jak silna jest konkurencja na cegle, Nadal nie graj±cy absolutnie nic wygrywa tytu³ rangi "1000".
Nie wiem dok±d ten tenis zmierza ale to na pewno nie jest dobry kierunek.
Z tym "absolutnie nic" to chyba trochê przesadzi³e¶. Bo skoro Nadal nie gra³ absolutnie nic, to co grali pozostali. Dla mnie MC absolutnie nie by³ nudny.
Ja nie mierzê tenisa ilo¶ci± Winnerów, UE i statystykami. Dla mnie g³ównie licz± siê emocje. Wczorajszy pojedynek Murraya z Nadalem to by³a prawdziwa walka, pot i "krew", wzloty, upadki, zmiany akcji. Czego chcieæ wiêcej. Sportowa prawdziwa i zawziêta walka wg mnie ma wiêksze znaczenie ni¿ "bajeczne zagrania", ale oczywi¶cie ka¿dy mo¿e mie¿ swoje zdanie.
Pozdr.
Zbanowany
Nie by³ to najgorszy ten turniej, ale kiedy przypomnê sobie dawne mecze to jednak jest niedosyt.
Masta
Nadalito napisał:
Fed-Expresso napisał:
Nie wiem dok±d ten tenis zmierza ale to na pewno nie jest dobry kierunek.[...]Ja nie mierzê tenisa ilo¶ci± Winnerów, UE i statystykami. Dla mnie g³ównie licz± siê emocje.[...]Sportowa prawdziwa i zawziêta walka wg mnie ma wiêksze znaczenie ni¿ "bajeczne zagrania", ale oczywi¶cie ka¿dy mo¿e mie¿ swoje zdanie.
Pozdr.
Taniec z Gwiazdami te¿ dostarcza emocji, bo nie wiadomo kto odpadnie w danym odcinku. Polecam równie¿ ogl±danie losowania Du¿ego Lotka, przy tym te¿ mo¿na siê nie¼le spociæ.
Fed-Expresso napisał:
Taniec z Gwiazdami te¿ dostarcza emocji, bo nie wiadomo kto odpadnie w danym odcinku. Polecam równie¿ ogl±danie losowania Du¿ego Lotka, przy tym te¿ mo¿na siê nie¼le spociæ.
Nie mierz wszystkich swoj± miark±.
User
Fed-Expresso napisał:
Nadalito napisał:
Fed-Expresso napisał:
Nie wiem dok±d ten tenis zmierza ale to na pewno nie jest dobry kierunek.[...]Ja nie mierzê tenisa ilo¶ci± Winnerów, UE i statystykami. Dla mnie g³ównie licz± siê emocje.[...]Sportowa prawdziwa i zawziêta walka wg mnie ma wiêksze znaczenie ni¿ "bajeczne zagrania", ale oczywi¶cie ka¿dy mo¿e mie¿ swoje zdanie.
Pozdr.Taniec z Gwiazdami te¿ dostarcza emocji, bo nie wiadomo kto odpadnie w danym odcinku. Polecam równie¿ ogl±danie losowania Du¿ego Lotka, przy tym te¿ mo¿na siê nie¼le spociæ.
Akurat w Tañcu z Gwiazdami mniej chodzi o sportow± walkê i emocje a wiêcej o estetyczne ("bajeczne") odczucia. Nietrafione
Moderator
Anula(Tobie edytowa³em, na resztê nie mam si³ i chêci), Fed-Ex, Nadalito i wszyscy inni, uprzejmie proszê o unikanie piêtrowych cytatów ca³ych postów, do których dodawane jest jedno zdanie w³asne. Cytujcie konkretny fragment wypowiedzi, do którego siê odnosicie.
Co do turnieju, po obejrzeniu z odtworzenia 3 gemów fina³u, stwierdzi³em ¿e mam ciekawsze zajêcia. Gratulacje dla Nadala za historyczny wyczyn, mam nadziejê ¿e Ferrer utrzyma formê i mo¿e w którym¶ z kolejnych ceglanych turniejów bardziej zagrozi koledze.
Administrator
Wyniki fina³ów: