mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Muzza widzę dalej nie czaruje. Verdasco - jakoś w ogóle mnie to nie dziwi Ale trzeba przyznać że fajny mecz rozegrali panowie, właśnie leci powtórka na PSE.
Pusher
Verdasco i ten jego... no, "real tennis".
Wyniki Kubota napawają dużym optymizmem, choć ciężko coś konkretnego powiedzieć o jego formie, bo zwycięstwa nad Cuevasem, Kavciciem, Gilem czy Berlocq nie były transmitowane (jak to kwale). Nole na pewno nie zagra tak skoncentrowany jak w meczu z Nadalem, TOP ma manierę nie przykładania się do wczesnych spotkań. Jeżeli Łukasz poczuje swoją szansę może być interesująco.
Choć generalnie chciałbym, żeby Djoko nie przegrał żadnego meczu w sezonie, więc to jemu kibicuję.
O czym wy do mnie mówicie z tym Kubotem? Jak wygra łącznie 5 gemów to będzie sukces
Ojciec Chrzestny
Soderling się wygrzebał. Teraz powinno być lepiej. Tak sobie myślę, że to właśnie Szwed przerwie serię Djoko. Doświadczenie Robina w tej materii jest przeogromne. To on przecież przełamał serię zwycięstw Nadala na RG i passę 23 kolejnych SF wielkoszlemowych Federera. Czas na Djoko.
Come on Andy !
Po tym, co Łukasz pokazuje na początku, to ugranie gema, może dwóch będzie sukcesem.
Ojciec Chrzestny
Łukasz musi iść do przodu, starać się wywierać presję na Serbie, bo jak to spotkanie dalej będzie przebiegać na wymianie ciosów zza końcowej to skończy się to bolesną klęską Polaka. Oczywiście można też liczyć na kilka słabszych gemów Novaka, ale można się na tym nieźle przejechać.
Piękna pogoda w Rzymie.
E:
Novak 5-0.
Ojciec Chrzestny
14% punktów wygranych po drugim podaniu, 33 po pierwszym - to wszystko przekłada się na wynik niestety. Mam nadzieję, że aż tak bezlitosny to Novak nie będzie, żeby wygrać tutaj kolejnych 6 gemów z rzędu.
Administrator
DUN I LOVE napisał:
Mam nadzieję, że aż tak bezlitosny to Novak nie będzie, żeby wygrać tutaj kolejnych 6 gemów z rzędu.
Chcesz powiedzieć, że zrobi 4 df-y w jednym gemie?
Pusher
Liczyłem na wyrównany pojedynek.
Gulbis, Troicki, Istomin schodzili z 1 gemem, dawaj Łukasz!
Ojciec Chrzestny
jaccol55 napisał:
Chcesz powiedzieć, że zrobi 4 df-y w jednym gemie?
Haha, dobre!
Uwaga, jest piłka na upragnionego gema.
Administrator
Mi Pan Fibak z Panią Strączy poprawiają humor.
Kubot się nieco rozegrał, może ugra w końcu tego gema.
Pusher
Nie było kankana po wygranym gemie?!
Ojciec Chrzestny
Yes, Yes,Yes! Upragniony gem na koncie Łukasza.
W pierwszym zakończonym dziś meczu Chela nadspodziewanie łatwo ograł Simona.
E:
Kubot 06 36
FM-y 3-10 w STB.
Administrator
Lorenzi stawia nadspodziewanie trudne warunki Rafie. Nadal przełamał Włocha po ponad 6 min. gemie, by w następnym stracić przewagę nie ugrywając ani jednego pkt. w gemie.
Lorenzi 3*-4
Ojciec Chrzestny
Bardzo słaby początek Nadala. Chyba od tego felernego dla niego roku 2009 Hiszpan nie grał tak źle. Masa prostych błędów, balonu na linie kara serwisowego, gra jakby odbijał na początku rozgrzewki. Dzisiaj sobie spokojnie powinien poradzić, ale z taką grą to o rywalizacji z Djoko może zapomnieć. No żeby z tenisistą z challengerów oddawać swoje podania do 0(!), na cegle(!). Muszę przetrzeć oczy ze zdumienia. Jak do tej pory było to nie do pomyślenia po prostu.
Btw Lorenzi gra bardzo dobrze.
User
Bardzo dobra regularna gra Lorenziego i zwycięstwo w 1 secie 7:6 z Nadalem.