mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Jules napisał:
Cieszy mnie fakt, ¿e Nadal znowu przegra³, to nie podlega dyskusji.
Nastêpny, co leczy kompleksy wtopami Nadala? Ja wiem, ¿e to smutne, ¿e Fedzio od 7 lat wychodzi na mecze z nim i zbiera w skórê, ale...
Jules napisał:
Nie mniej, nie ¿yczê sobie, aby który¶ z tych panów wyst±pi³ w finale Wimbla.
Na pewno bardzo ich to interesuje, co sobie ¿yczysz
Jules napisał:
Wygl±da na to, ¿e Rafa jest na równi pochy³ej. Oby kto¶ go porz±dnie dobi³ (czyt. Djoko), bo ostatni sezon by³ wyj±tkowo monotonny. A Ro¿era siê proszê nie czepiaæ, w tym roku 30 lat na karku, ile mo¿na wygrywaæ...
Oczywi¶cie, za to sezony 2005-2007 to nie by³y ani trochê monotonne. Jeden Nadal mia³ jaja, ¿eby powalczyæ z Fedem, reszta odwiesza³a rakiety w szatki i wychodzi³a pograæ z nim w kometkê... Po prostu urozmaicenie, ¿e szok!
Dok³adnie, masz racjê, ile mo¿na wygrywaæ? Facet od 6 lat urz±dza przeciwnikom manto na cegle, jakie przez g³owê ma³o komu przechodzi³o, przegrywaj±c jak dobrze pójdzie dwa razy na rok i zgarniaj±c 90% warto¶ciowych tytu³ów. Wiadomo, ¿e to siê musi skoñczyæ, mo¿e dzieje siê to teraz. Jednak mówienie, ¿e Nadal jest na równi pochy³ej, to tylko pobo¿ne ¿yczenia osoby, która nienawidzi ca³ym sercem jego tenisa. Nadala skre¶lano ju¿ w 2009 roku (ba, wró¿ono szybki koniec kariery!), a on w³a¶nie zaliczy³ szósty fina³ z rzêdu. Wiadomo, ¿e facet nie bêdzie wygrywa³ wiecznie, musi przyj¶æ odwil¿ i chyba przysz³a w tym sezonie.
Federera po finale AO 2009 przekre¶lono grub± kresk±, a jeszcze prze¿y³ renesans.
Tak wiêc - odrobinê obiektywizmu, naprawdê.
Ostatnio edytowany przez robpal (16-05-2011 11:13:11)
Ojciec Chrzestny
Chêtnych do pisania o ogólnej sytuacji w ATP Tour zapraszam pod poni¿szy link:
http://www.mtenis.pun.pl/viewtopic.php?id=692
Tu bêdziemy rozmawiaæ o Waszych refleksja na temat gry, zawodników, dostrzeganych tendencji, przewidywaniach itp. Mo¿na pisaæ w zasadzie o wszystkim bezpo¶rednio zwi±zanym z rozgrywkami, co nie mie¶ci siê w innych tematach. Je¶li co¶ uznane zostanie za wymagaj±ce osobnego w±tku, zostanie on wydzielony.
Administrator
Wyniki fina³ów: