mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Moje ulubione filmy to Ocean's 11, 12 i 13 uwielbiam ten typ humoru
Moderator
Wczoraj obejrza³em "Gran Torino", rewelacyjny film, pokazuj±cy ¿e duch kina to nie efekty specjalne, czy maksymalne komplikowanie fabu³y. O sprawach zasadniczych prosto i bez zadêcia. Dodatkowym smaczkiem jest polemika Eastwood'a ze swoimi dawnymi bohaterami, po czê¶ci z Callahanem, ale chyba bardziej z Munnym z "Bez przebaczenia".
Administrator
Ogl±da³em jaki¶ czas temu. Na mnie równie¿ wywar³ spore wra¿enie.
Masta
Gran Torino to zdecydowanie jeden z lepszych filmów ostatnich lat. Chwytaj±cy mocno za serce, zachwycaj±cy w swojej prostocie. Generalnie trudno znale¼æ u Eastwooda w dziale "re¿yseria" w ostatnich latach pozycjê, która budzi³aby w±tpliwo¶ci co swojego poziomu artystycznego.
User
Dzisiaj obejrza³em "Buried". Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Z ciekawo¶ci chcia³em zobaczyæ co to bêdzie, bo akcja przez 1,5 h toczy siê w trumnie, jeden aktor, taka sama sceneria, ile¿ mo¿na ci±gn±æ taki w±tek - zdawa³a siê nuda, kicha i strata czasu. A jednak nie Bardzo fajnie zbudowany nastrój, trzymanie napiêcia i naprawde oryginalny pomys³. Jak na taki banalny scenariusz re¿yser i sam aktor Ryan Reynolds wyci±gnêli bardzo wiele. . Oczywi¶cie by³o kilka niedoci±gniêæ, nie¶cis³o¶ci, których bym siê czepia³ ale polecam siê przekonaæ
http://www.filmweb.pl/film/Pogrzebany-2010-531431
User
Ostatnio obejrza³em "El Mariachi" Rodrigueza. Kpina z wy¶wiechtanych kinowych konwencji, absurdalne dialogi i fabu³a . Generalnie uwa¿am, ¿e film mo¿na z czystym sumieniem poleciæ wszystkim fanom Tarantino.
Fed-Expresso napisał:
Generalnie trudno znale¼æ u Eastwooda w dziale "re¿yseria" w ostatnich latach pozycjê, która budzi³aby w±tpliwo¶ci co swojego poziomu artystycznego.
Nic dodaæ, nic uj±æ.
User
W przysz³y wtorek po ¶wiêtach na polsacie o 20 00 ma byæ "Gor±czka" - wg mnie jedna z najlepszych "sensacji" ostatnich lat.
Ostatnio lecia³ "Czarny pies" w³±czy³em i bardzo mnê zaciekawi³, trzyma³ w napiêciu skubany. Polecam.
User
"Lepiej byæ nie mo¿e". Polecam.
Ostatnio edytowany przez muto (30-12-2010 20:06:40)
User
polecam Toy Story 3
User
serial "Diabli nadali" org. "The King of Queens"
Ojciec Chrzestny
Aktor Krzysztof Kolberger nie ¿yje
Zmar³ Krzysztof Kolberger, jeden z najwybitniejszych polskich aktorów wspó³czesnego kina i teatru. Na deskach Teatru Narodowego w Warszawie zagra³ szereg ról romantycznych, miêdzy innymi w "Dziadach", "Wac³awa dziejach" i "Weselu". Mia³ 60 lat. Artysta od wielu lat zmaga³ siê z chorob± nowotworow±. W wywiadach prasowych powtarza³, ¿e sposobem na walkê z chorob± s± spotkania z lud¼mi i aktywno¶æ zawodowa.
Wiêcej: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1345,title, … nanie.html
[*]
[*]
W³a¶nie zaczê³a siê "Wojna ¶wiatów", bardzo lubiê ten film.
User
"Zabójcza broñ". W³a¶nie leci druga czê¶æ.
Ostatnio edytowany przez muto (28-01-2011 21:25:31)
Moderator
A sobie zobaczê "Predatora".
User
Robertinho napisał:
A sobie zobaczê "Predatora".
Po raz pierwszy?
Ogl±da³ kto¶ mo¿e "Jak zostaæ królem"? Strasznie hucz± ostatnio o tym filmie w kontek¶cie Oscarów. Mam zamiar zobaczyæ ale fabu³a niezbyt mnie jednak przekonuje.
User
Zaraz w³a¶nie te¿ siê na to przerzucam. Niech tylko na tvnie sprawiedliwo¶ci stanie siê zado¶æ i przeskakujê na rozwalanie potwora z kosmosu.
Ostatnio edytowany przez muto (28-01-2011 21:25:03)
Zapowiadaj± siê alienowe pi±tki od 22, wszystkie czê¶ci Predatorów itp.