mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Moje ulubione filmy to Ocean's 11, 12 i 13 uwielbiam ten typ humoru
Moderator
Wczoraj obejrzałem "Gran Torino", rewelacyjny film, pokazujący że duch kina to nie efekty specjalne, czy maksymalne komplikowanie fabuły. O sprawach zasadniczych prosto i bez zadęcia. Dodatkowym smaczkiem jest polemika Eastwood'a ze swoimi dawnymi bohaterami, po części z Callahanem, ale chyba bardziej z Munnym z "Bez przebaczenia".
Administrator
Oglądałem jakiś czas temu. Na mnie również wywarł spore wrażenie.
Masta
Gran Torino to zdecydowanie jeden z lepszych filmów ostatnich lat. Chwytający mocno za serce, zachwycający w swojej prostocie. Generalnie trudno znaleźć u Eastwooda w dziale "reżyseria" w ostatnich latach pozycję, która budziłaby wątpliwości co swojego poziomu artystycznego.
User
Dzisiaj obejrzałem "Buried". Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Z ciekawości chciałem zobaczyć co to będzie, bo akcja przez 1,5 h toczy się w trumnie, jeden aktor, taka sama sceneria, ileż można ciągnąć taki wątek - zdawała się nuda, kicha i strata czasu. A jednak nie Bardzo fajnie zbudowany nastrój, trzymanie napięcia i naprawde oryginalny pomysł. Jak na taki banalny scenariusz reżyser i sam aktor Ryan Reynolds wyciągnęli bardzo wiele. . Oczywiście było kilka niedociągnięć, nieścisłości, których bym się czepiał ale polecam się przekonać
http://www.filmweb.pl/film/Pogrzebany-2010-531431
User
Ostatnio obejrzałem "El Mariachi" Rodrigueza. Kpina z wyświechtanych kinowych konwencji, absurdalne dialogi i fabuła . Generalnie uważam, że film można z czystym sumieniem polecić wszystkim fanom Tarantino.
Fed-Expresso napisał:
Generalnie trudno znaleźć u Eastwooda w dziale "reżyseria" w ostatnich latach pozycję, która budziłaby wątpliwości co swojego poziomu artystycznego.
Nic dodać, nic ująć.
User
W przyszły wtorek po świętach na polsacie o 20 00 ma być "Gorączka" - wg mnie jedna z najlepszych "sensacji" ostatnich lat.
Ostatnio leciał "Czarny pies" włączyłem i bardzo mnę zaciekawił, trzymał w napięciu skubany. Polecam.
User
"Lepiej być nie może". Polecam.
Ostatnio edytowany przez muto (30-12-2010 20:06:40)
User
polecam Toy Story 3
User
serial "Diabli nadali" org. "The King of Queens"
Ojciec Chrzestny
Aktor Krzysztof Kolberger nie żyje
Zmarł Krzysztof Kolberger, jeden z najwybitniejszych polskich aktorów współczesnego kina i teatru. Na deskach Teatru Narodowego w Warszawie zagrał szereg ról romantycznych, między innymi w "Dziadach", "Wacława dziejach" i "Weselu". Miał 60 lat. Artysta od wielu lat zmagał się z chorobą nowotworową. W wywiadach prasowych powtarzał, że sposobem na walkę z chorobą są spotkania z ludźmi i aktywność zawodowa.
Więcej: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1345,title, … nanie.html
[*]
[*]
Właśnie zaczęła się "Wojna światów", bardzo lubię ten film.
User
"Zabójcza broń". Właśnie leci druga część.
Ostatnio edytowany przez muto (28-01-2011 21:25:31)
Moderator
A sobie zobaczę "Predatora".
User
Robertinho napisał:
A sobie zobaczę "Predatora".
Po raz pierwszy?
Oglądał ktoś może "Jak zostać królem"? Strasznie huczą ostatnio o tym filmie w kontekście Oscarów. Mam zamiar zobaczyć ale fabuła niezbyt mnie jednak przekonuje.
User
Zaraz właśnie też się na to przerzucam. Niech tylko na tvnie sprawiedliwości stanie się zadość i przeskakuję na rozwalanie potwora z kosmosu.
Ostatnio edytowany przez muto (28-01-2011 21:25:03)
Zapowiadają się alienowe piątki od 22, wszystkie części Predatorów itp.