mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Przypomnia³e¶ mi t± wypowiedzi± o finale Mastersa, który Ronnie gra³ z nieod¿a³owaneym Paulem Hunterem. Mecz sta³ na niebotycznym poziomie i skoñczy³ siê ko³o 2 w nocy, Hunter wyci±gn±³ z 2-7 na 10-9. Wierzyæ siê nie chce, ¿e ten wspania³y gracz umar³ tak m³odo.
Ojciec Chrzestny
http://pl.wikipedia.org/wiki/Paul_Hunter
Ale siê zdo³owa³em
User
Rozpoczynamy M¦ w Sheffield!
C'mon Ronnie!!!
C'mon Mark Williams!!!
Moderator
To ju¿? No to dawaj Ronnie.
Ojciec Chrzestny
DRABINKA
R. O'Sullivan - S. Bingham
Mark Allen - Martin Gould
Peter Ebdon - Nigel Bond
Ryan Day - Stephen Lee
John Higgins - Michael Holt
Joe Perry - Jamie Cope
Graeme Dott - B. Hawkins
Mark Selby - Ricky Walden
S. Murphy - A. Higginson
Marco Fu - Joe Swail
Ding Junhui - Liang Wenbo
S. Hendry - M. Williams
Ali Carter - G. Green
N. Robertson - Steve Davis
Mark King - Rory McLeod
S. Maguire - J. Burnett
Ronnie w³a¶nie gra na ES
User
Moim zdaniem tegoroczne mistrzostwa ¶wiata zapowiadaj± sie wielce intersuj±co , bo pretendentów do tytulu jest bardzo wielu , mozna tak domniewywac chocby dlatego ¿e w tym sezonie jeszcze ¿aden ze snookerzystów nie wygra³ wiêcej niz jednen turniej rankingowy . Tradycyjnie na szczycie notowañ jest Ronnie ktory ju¿ zd±¿y³ wygraæ swój pierwszy mecz , jednak statystyka przemawia przeciwko niemu , bo obrona tytulu w Sheffield jak dot±d zdarzy³a siê tylko dwukrotnie , i to bardzo bardzo dawno temu Steve Davisowi i Stephenowi Hendry'emu , obaj graj± w tegorocznych mistrzostwach swiata ( Davis po raz 29 ! ) , ale w moim przekonaniu tylko z czysto teoretycznymi szansami na triumf .
Podsumowuj±c tytu³ mistrzowski trafi do Anglii lub Szkocji , a je¶li mialoby sie skoñczyc niespodziank± , czy wrêcz supersensacj± niech to bêdzie Jamie Cope
Ja tradycyjnie kciuki ¶ciska³ bêde za Marka Allena i Dinga , a jesli mia³bym wymieniæ trójke spo¶ród której jest mistrz swiata AD 2009 wygl±da³a by ona tak : O'sullivan , Walden , Murphy .
Ojciec Chrzestny
Sydney napisał:
Podsumowuj±c tytu³ mistrzowski trafi do Anglii lub Szkocji , a je¶li mialoby sie skoñczyc niespodziank± , czy wrêcz supersensacj± niech to bêdzie Jamie Cope
Albo Neil Robertson
Ja tradycyjnie kciuki ¶ciska³ bêde za Marka Allena i Dinga , a jesli mia³bym wymieniæ trójke spo¶ród której jest mistrz swiata AD 2009 wygl±da³a by ona tak : O'sullivan , Walden , Murphy .
Walden za chwilê leci z Selbym Na chwilê obecn±, poza dramatycznym meczem Williamsa z Hendrym, nic siê wiêkszego nie dzieje.
Ronnie i Allen wygrali swoje mecze bardzo pewnie i zmierz± siê ze sob± w spotkaniu o 1/4.
Mam pytanie laika Czy bile czerwone s± mniejsze od kolorowych (mam na my¶li rozmiar) ?
Last hit for Wimby
xDDDDDDDDDDDDDDD
Nie, nie ró¿ni± siê niczym poza kolorem.
User
DUN I LOVE napisał:
Walden za chwilê leci z Selbym
No niestety , nie spisal siê Ricky , i blazen z Leicester ( jak mawia siê o Selbym ) bêdzie przynudza³ tez w drugiej rundzie a kibice w czasie budowania breaka bêd± krzyczeæ przez sen "go Mark go !"
Jak Ronnie zagra swoje wygra z Allenem 10-3
User
Ale wczoraj Mark sfrajerzy³. Wyczyn mo¿e siê równaæ z Safinowym(MC, Lapentti).
Ze stanu 7-5 i 69-?(nie wiem ilu ale w ka¿dym razie Hendry musia³ zdj±æ wszystko z czarn±) doprowadzi³ do 7-10 i prawdopodobnie wylatuje z TOP32...
Ojciec Chrzestny
Ding siê rozegra³ i przypomnia³ ¶wiatu, ¿e talent ma niema³y
9-8 w starciu z rodakiem, Liangiem.
Ebdon 2-4 z Bondem, C'mon Nigel !
Mam jeszcze jedno pytanie, wie kto¶ co to jest "chiñski snooker" ?
User
Dok³adnie to nie wiem ale komentatorzy okre¶laj± t± nazw± takie uderzenie w którym inna bila utrudnia uderzenie bia³ej(inna jest niemal styczna z bia³± i ciê¿ko siê odpowiednio z³o¿yæ).
ooo. Na wikipedii nawet jest:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chi%C5%84ski_snooker
Ostatnio edytowany przez asiek (21-04-2009 11:57:28)
Ojciec Chrzestny
Dziêki Asiek
Ma kto¶ mo¿e jakiego¶ linka, gdzie mo¿na sprawdzaæ wyniki na ¿ywo ?
Dziêkujê z góry
User
Ja sprawdzam na http://eurosport.yahoo.com/
Ale tu chyba jest dok³adniejszy livescore, który mi nie dzia³a.
http://www.worldsnooker.com/ws_champion … tm?tid=124
User
Jak Ronnie zagra swoje wygra z Allenem 10-3
Czemu mnie nie poprawiacie ? w drugiej rundzie gra toczy sie do 13 wygranych freamów , wiêc weryfikuje ten wynik na 13 - 5
Ding 10 - 8 ale nerwów to troche mnie to kosztowalo , dzisiaj jeszcze tylko Cope i bêdzie po mojej my¶li
Asiek ; Williams chyba a¿ tak nisko nie poleci
Dawid specjalnie dla Ciebie , przestudiuj sobie to w wolnej chwili ---> http://forums.eurosport.pl/showthread.php?t=209
Ostatnio edytowany przez Sydney (21-04-2009 16:58:30)
Moderator
Wczoraj Robertson atakowa³ maxa po fartowym pierwszym wbiciu, wiêkszo¶æ roboty wykona³ i zosta³a jedna problematyczna bila, niestety spud³owa³ wcze¶niej relatywnie ³atw± czerwon±.
Ojciec Chrzestny
Maguire koñczy 1 rundê , Ronnie zaczyna 2. Czyli w zasadzie zosta³o ju¿ 16 ludzi, gdy¿ Burnett za chwilê leci.
Coraz ciekawsze mecze, jak trwaj±cy teraz pojedynek O'Sullivana z Allenem.
Allen móg³ (i powinien prowadziæ) 3-0, nie uda³o siê. Ale po przegraniu 3 kolejnych frame'ów wygra³ nastêpne 2 i teraz prowadzi 4-3.
Dajesz Ronnie!
EDIT:
Po 4.
Moderator
Ronnie by³ cokolwiek ¶pi±cy i mocno rozleniwiony, przy takiej postawie ugranie tych 4 frame'ów wypada uznaæ za spory sukeces.
Ojciec Chrzestny
Trwa fajny mecz : Hendry - Ding.
Szkot to kozak Siê nie dziwiê, ¿e swego czasu 7 razy wygra³ Mistrzostwa ¦wiata. Wspania³y, ofensywny styl gry, a to jak wbija bile do ¶rodkowych kieszeni po prostu bajka.
Obaj id± bardzo równo. Legenda Hendrego vs talent Dinga daje póki co po 6, ale z ma³ym wskazaniem na "snookerowego Samprasa" .
57-19 we framie nr13.
EDIT:
Pud³o przy czerwonej na frame'a.
7-6 Hendry Ale¿ emocjonuj±ca koñcówka - brawa dla obu
User
Nie ogl±da³em zbyt du¿o tego meczu ale na pewno szykuje siê fantastyczna 3 wieczorna sesja. Ciekawie zapowiada siê te¿ spotkanie Fu z Murphym.