mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Wo¼niacka to wygra i mam nadziejê, ¿e w finale poka¿e odrobinkê klasy i zakryje ten ty³ek bo niestety nie jest tak zgrabny jak jej siê wydaje.
Q. In this case, don't you think it's a bit short, your dress?
CAROLINE WOZNIACKI: I think it's nice. I definitely am sure I'll get a lot of male fans now (laughter).
Ta dziewczyna jest TRAGICZNA
Ostatnio edytowany przez filip.g (07-09-2010 11:05:17)
Moderator
filip.g napisał:
Wo¼niacka to wygra i mam nadziejê, ¿e w finale poka¿e odrobinkê klasy i zakryje ten ty³ek bo niestety nie jest tak zgrabny jak jej siê wydaje.
Hihi, widaæ na ka¿dy temat musimy mieæ odwrotne zdanie, nie dalej jak dwie godziny temu pisa³em Lenie, ¿e bardzo mi siê ty³ek Karo podoba. Niczego nie zakrywaæ!
Ojciec Chrzestny
Patrick Mouratoglou o szansach Wo¼niacki na zwyciê¶two w Nowym Jorku.
http://uk.eurosport.yahoo.com/tennis/pa … ticle/386/
Moderator
Jaki obstawiacie fina³ pañ? Ja najbardziej chcia³bym zobaczyæ mecz Karo-Venus; my¶lê, ¿e Karo powinna wygraæ z Ver± w dwóch setach, mecz Willliams z Kim raczej na trzy siê zapowiada, szanse wygl±daj± na wyrównane, choæ forma Amerykanki wydaje siê wy¿sza.
User
Robertinho napisał:
Jaki obstawiacie fina³ pañ?
Wo¼niacka - Williams.
Przyda³oby siê w koñcu wygraæ ten ósmy WS. C'mon Vee.
Moderator
Matt Cronin's Day 12 picks
WOMEN'S SEMIFINALS
1-CAROLINE WOZNIACKI VS. 7- VERA ZVONAREVA
Wozniacki passed one huge test in frustrating Maria Sharapova and then another when she decided that she could live with gale force winds and repelled Dominica Cibulkova. Here comes major test No. 3, because the capable veteran Vera Zvonareva knows that she can play with Wozniacki and is feeling very little pressure given that she enters the match as the underdog. If the Wimbledon finalist were playing the likes of Cibulkova and was a substantial favorite, then she might implode early on, but she's not and realizes that it's possible for her to sneak up on the 20-year-old Dane.
But what that means is that Zvonareva is going to have to have take a fair mount of risks, because even though she is steady herself, she doesn't put up an impenetrable wall the size of Wozniacki's from the baseline and doesn't have a big enough serve to stun her, or a strong enough backhand to handle Wozniacki vicious two-hander.
The two have split their four matches and really there isn't that much between them. They both do a lot of the same things well, except that Zvonareva is stronger off her forehand side and is a better volleyer, while Wozniacki is a more sure-footed mover, a better athlete and at least since Wimbledon, has managed her matches better. Given that Wozniacki survived cannon shot forehands from both Sharapova and Cibulkova, it would be ridiculous to state that Zvonareva can take over the match just by blasting forehands at the Dane's weaker side. Really, she can run down anything and usually counterpunches with meaning. What Zvonareva has to do against Wozniacki, and what so few players are willing to do or incapable of doing, is rush the net when given the opportunity, which will take away Wozniacki's ability to loop balls back to the middle. Vera can volley, so it's up for her to figure that out and charge forward.
What I like about Wozniacki though is her willingness to change things up when necessary and her incredible determination. She appears to be the mentally sounder player at this event, and is willing to play three hours if necessary to win the match. It won't go that long, but it will go two hours, and in the end, Wozniacki will wear down Zvonareva down in three heart-pounding sets.
2-KIM CLIJSTERS VS. 3-VENUS WILLIAMS
US fans better hope that the 2000-2001 US Open winning version of Venus shows up, because the Williams who went down to Clijsters in their last two matches - at the 2009 US Open and 2010 Miami - doesn't quite have enough left in her arsenal to take out Clijsters if the Belgian plays well.
But the question is, will Clijsters actually bring her "A" game, when she largely had been winning with her "B- to B-plus" version during the tournament. I'm not sure, but what I do know is that she is serving with much less confidence than she was at this time last year and if all she can do is spin serves down the middle in the mid-90 mph range, Venus can take her out. The 27-year-old Clijsters has been totally frustrated with her inability to move her serve around the way she wants to, let alone gain any consistency with her power serves. She knows she needs to serve far better against Williams, because if she straining while tossing the ball up, she won't be able to play as freely in her return games.
In a lot of ways, that's the key to the match because in most other facets of the game, you have to like Clijsters. She's now faster than the 30-year-old Venus is, can dictate more with her forehand, can match up with her from her backhand side and returns just as aggressively and consistently. But there are two X factors that could also come into play for Venus: if she can quickly get into a rhythm on her serve and nail aces and service winners on to the lines, something that does happen nearly enough anymore; and if she's willing to win the match at the net, as she's the tour's most threatening and capable player around the cords. Venus is going to have to hit a lot of great approach shots, as Clijsters is very capable of passing her frequently, but if she does and can keep the points short, she could make the Belgian doubt herself.
The two former US Open champions and future Hall of Famers enter this contest with a 6-6 record against each other, but Clijsters has won their last four contests. While I expect Venus to go to the wall and over it in what is likely her last great chance to win the US Open, I expect much the same result as last year: an emotional and up and down three set win for Clijsters. A Clijsters-Wozniacki rematch in the US Open final seems to be in the offing.
User
DUN I LOVE napisał:
Patrick Mouratoglou o szansach Wo¼niacki na zwyciê¶two w Nowym Jorku.
http://uk.eurosport.yahoo.com/tennis/pa … ticle/386/
Bardzo dobry artyku³. Ja obejrza³em bardzo uwa¿nie dwa ostatnie spotkania Wo¼niackiej i dla mnie ta dziewczyna (a raczej jej gra i postawa) jest rewelacyjna. Niesamowity spokój na korcie, ¿adnych wybuchów czy to szczê¶cia czy roz¿alenia. Bardzo spokojny i opanowany tenis bazuj±cy co prawda g³ównie na przygotowaniu fizycznym i przebijaniu ale z drugiej strony Wo¼niacka te¿ umie atakowaæ, przejmowaæ inicjatywê i zaskakiwaæ. Robi to rzadko ale za to doskonale wybiera sytuacje czym ogromnie zaskakiwa³a szczególnie Sharapov± w czwartej rundzie. Dla wielu tenis Karoliny jest nudny a dla mnie ona jest trochê odpowiedzi± WTA na karierê Rafaela Nadala, jestem bardzo ciekawy czy Dunka pójdzie ¶ladem Hiszpana i zdetronizuje (tak jak on Federera) Serenê Williams.
Je¶li chodzi o mecz z Rosjank±, to s³ysza³em wiele g³osów mówi±cych, ¿e Sharapova odda³a mecz swoimi niewymuszonymi b³êdami. Prawda jest taka ¿e po³owa tych b³êdów, mimo ¿e faktycznie zakwalifikowane jak unforced, w istocie by³y wymuszone bieganiem Karoliny. Nie przypominam sobie meczu w którym przeciwniczka Marii potrafi³a przebijaæ po 4-5 zagranych z pe³n± si³± uderzeñ Rosjanki. Nic dziwnego, ¿e poirytowana ciêgle wracaj±c± pi³k± w koñcu wyrzuca³a - ona po prostu nie by³a przyzwyczajona do takich sytuacji. Oczywi¶cie Sharapova nie by³a w najwy¿szej formie ale mówienie, ¿e zagra³a bardzo ¼le te¿ jest nie na miejscu - jak dla mnie zagra³a najlepsze spotkanie w US Open.
Last hit for Wimby
Wszystko tylko nie Wozniacki #1.
Niewa¿ne czy Williams czy Clijsters, obie powinny poradziæ sobie w finale.
User
filip.g napisał:
Dla wielu tenis Karoliny jest nudny a dla mnie ona jest trochê odpowiedzi± WTA na karierê Rafaela Nadala, jestem bardzo ciekawy czy Dunka pójdzie ¶ladem Hiszpana i zdetronizuje (tak jak on Federera) Serenê Williams.
Bo jej tenis jest nudny. Mocno przebija i tyle. Zmiany tempa, rotacje, ataki do siatki to pojêcia jej obce. Porównywanie Wozniackiej do Nadala jest bezsensowne, bo przynajmniej ja ¿adnej zale¿no¶ci miêdzy nimi nie dostrzegam.
To ja ju¿ bym wola³ koniec ¶wiata ni¿ Dunkê jako #1. Gdy tak siê stanie nie obejrzê ¿adnego meczu ani nie bêdê sprawdza³ wyników WTA.
User
asiek napisał:
To ja ju¿ bym wola³ koniec ¶wiata ni¿ Dunkê jako #1. Gdy tak siê stanie nie obejrzê ¿adnego meczu ani nie bêdê sprawdza³ wyników WTA.
Na pewno z³amiesz jej tym serce a byæ mo¿e przyczynisz do za³amania formy. Mam nadziejê, ¿e Dunka szybko podniesie siê po tym ciosie prosto w serce. A tak w ramach sprostowania, ja bardzo nie lubiê Wo¼niackiej, bo z poprzedniego postu mog³oby wynikaæ co innego. Niemniej jednak w US Open mi imponuje, by³em w¶ciek³y, kiedy ogra³a Sharapov± no ale có¿, ¿ycie toczy siê dalej...
Moderator
asiek napisał:
filip.g napisał:
Dla wielu tenis Karoliny jest nudny a dla mnie ona jest trochê odpowiedzi± WTA na karierê Rafaela Nadala, jestem bardzo ciekawy czy Dunka pójdzie ¶ladem Hiszpana i zdetronizuje (tak jak on Federera) Serenê Williams.
Bo jej tenis jest nudny. Mocno przebija i tyle. Zmiany tempa, rotacje, ataki do siatki to pojêcia jej obce. Porównywanie Wozniackiej do Nadala jest bezsensowne, bo przynajmniej ja ¿adnej zale¿no¶ci miêdzy nimi nie dostrzegam.
Ca³y jej tenis bazuje na kontrze w biegu i przygotowaniu fizycznym, fakt ¿e Rafa dok³ada jeszcze si³ê, ale sama filozofia gry jest podobna.
User
Robertinho napisał:
asiek napisał:
filip.g napisał:
Ca³y jej tenis bazuje na kontrze w biegu i przygotowaniu fizycznym, fakt ¿e Rafa dok³ada jeszcze si³ê, ale sama filozofia gry jest podobna.
Tylko, ¿e Rafa bawi siê uderzeniami. Posiada szeroki repertuar techniczny: ostre k±ty, niesamowite rotacje niejakie banana shoty itp. Oczywi¶cie nie oczekuje siê czego¶ takiego od kobiet ale Wozniacka gra prosto, p³asko i mocno.
User
asiek napisał:
Robertinho napisał:
asiek napisał:
Tylko, ¿e Rafa bawi siê uderzeniami. Posiada szeroki repertuar techniczny: ostre k±ty, niesamowite rotacje niejakie banana shoty itp. Oczywi¶cie nie oczekuje siê czego¶ takiego od kobiet ale Wozniacka gra prosto, p³asko i mocno .
Bez obrazy ale o¶mieszasz siê.
User
Venus jak na razie gra dosæ pewnie i poza stanrdowym waleniem w siate, nie mia³a ¿adnego malego kryzysu. To dobra prognoza na mecz z Kim, która gra³a do¶æ niepewnie ze Stosur. Jest olbrzymia szansa na pierwszy od niepamiêtnych czasów triumf w Nowym Jorku i mam nadziejê, ¿e Vee wykorzysta ten fakt, ¿e nie gra jej najgro¼niejsza rywalka. W ca³ej swojej karierze jedynie 3 razy przegrala w USO z zawodniczk±, która pó¼niej nie zdoby³a trofeum. C'mon Venus, wygraj to!
Moderator
Jak ju¿ jeste¶my przy patetycznych deklaracjach o upadku WTA; no wiêc dla mnie jego ilustracj± bêdzie drugi fina³ WS w wykonaniu Zvonarievy, na razie jest 64 dla niej, £o¼niaki gra klasyczne nic.
Robertinho napisał:
Jak ju¿ jeste¶my przy patetycznych deklaracjach o upadku WTA; no wiêc dla mnie jego ilustracj± bêdzie drugi fina³ WS w wykonaniu Zvonarievy, na razie jest 64 dla niej, £o¼niaki gra klasyczne nic.
Kiedy¶ Wozniacki musia³a zacz±æ ¼le graæ.W koñcu przez ca³y sierpieñ by³a w ¶wietnej formie.
User
NIE WIERZÊ.. Vera, jeste¶ wielka
Moderator
Lipa, zupe³nie zesz³o powietrze z Karoliny, Vera jeszcze niedawno i tak by przegra³a , du¿y mentalny postêp Rosjanki.
Come on Vee!
User
filip.g napisał:
asiek napisał:
Robertinho napisał:
Ca³y jej tenis bazuje na kontrze w biegu i przygotowaniu fizycznym, fakt ¿e Rafa dok³ada jeszcze si³ê, ale sama filozofia gry jest podobna.Tylko, ¿e Rafa bawi siê uderzeniami. Posiada szeroki repertuar techniczny: ostre k±ty, niesamowite rotacje niejakie banana shoty itp. Oczywi¶cie nie oczekuje siê czego¶ takiego od kobiet ale Wozniacka gra prosto, p³asko i mocno .
Bez obrazy ale o¶mieszasz siê.
No tak, po prostu bajecznie Wozniacki gra³a w pófinale.
Kamieñ z serca. Jeste¶my uratowani