mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
User
Duet komentatorów Eurosportu Katarzyna Strączy i Marcin Lewandowski:
Lewandowski: Teraz dokończę myśl, bo wcześniej Kasia bardzo nieładnie mi przerwała.
Strączy (bardzo zaskoczona): Przepraszam.
Lewandowski: Oczywiście żartowałem.
User
Najbardziej frustrujący to jest Sidor. Do powiedzenia o złym o jeden milimetr ustawieniu rakiety jest chętny, ale żeby podać podstawowe informacje o tenisistach grających obecnie to już nie.
Administrator
Wniosek ze wszystkich wypowiedzi w tym temacie jest jeden. Ilość dobrych komentatorów tenisowych w Polsce to 0,0001%
Ojciec Chrzestny
jaccol55 napisał:
Wniosek ze wszystkich wypowiedzi w tym temacie jest jeden. Ilość dobrych komentatorów tenisowych w Polsce to 0,0001%
Nie do końca. Duet Stopa - Sidor wg mnie uzupełnia się doskonale. Jak komentujeą pojedynczo to faktycnzie - jeden dużo wie na jeden temat, drugi na inny. Ale temu się trudno dziwić - nie mamy w Polsce tenisistów (oprócz Fibaka ), którzy przeszli do historii tej dyscypliny i wciąż ją na okrągło śledzą. Bo chyba tylko tacy ludzie są w stanie wypowiadać się bardzo obszernie w każdym departamencie tenisa ziemnego.
Buntownik z wyboru
DUN I LOVE napisał:
jaccol55 napisał:
Nie do końca. Duet Stopa - Sidor wg mnie uzupełnia się doskonale. Jak komentujeą pojedynczo to faktycnzie - jeden dużo wie na jeden temat, drugi na inny. Ale temu się trudno dziwić - nie mamy w Polsce tenisistów (oprócz Fibaka ), którzy przeszli do historii tej dyscypliny i wciąż ją na okrągło śledzą. Bo chyba tylko tacy ludzie są w stanie wypowiadać się bardzo obszernie w każdym departamencie tenisa ziemnego.
Zgadzam się z tobą. Sidor komentujący sam zaczyna bredzić o techniczych detalach (mi się niedobrze robi jak o tym słucham). Natomiast Stopa strasznie lubi narzekać i krytykować (po jakimś czasie nie można tych utyskiwań znieść). Jendak razem tworzą niezły duet i mam nadzieję, że będą komentować finał RG. Jeszcze słowo o Tomaszu Lorku, który umie opowiadać ciekawie tylko zbyt pochłaniają go patetyczno-śmieszne frazy, co niestety wiele osób irytuje. Lorek powinien komentować w duecie. Relacjonuje żużel z Marcinem Feddkiem i całkiem nieźle im to idzie, bo Tomek nie wypowiada wtedy tylu tych swoich dziwolągów słownych.
Ostatnio edytowany przez Joao (29-05-2010 18:12:57)
Buntownik z wyboru
Ujęcie kamery pokazuje w zwolnionym tempie Berdycha trzymjącego dłoń na policzkach.
Stopa : Sprawdza czy dobrze się ogolił.
Wiktorowski: Powinien zwórcić sie do Rogera, bo on swego czasu reklamował dosyć solidny sprzęt do golenia.
Ostatnio edytowany przez Joao (04-06-2010 13:33:04)
Last hit for Wimby
Domański po raz kolejny pokazuje, że ma swoich tenisistów ulubionych, i tych których nienawidzi, do tej drugiej grupy spokojnie możemy dopisać Rafę, szkoda że pan wielki redaktor nie potrafi powstrzymać się na wizji i komentować ciut mniej stronniczo.
Moderator
Ja żadnej nienawiści nie dostrzegłem w komentarzu pana Witolda, w ogóle to słowo chyba niezbyt tu pasuje. Zwykle Domański faworyzuje tego teoretycznie lepszego, a dziś chciał walki i dobrego meczu, "doradzał" skazanemu na pożarcie Melzerowi, komplementował jego dobre zagrania, ale nie przesadzajmy, że to jakieś bardzo straszne było. Pamiętam jak Karol Stopa przez cały półfinał Federer - Tsonga narzekał na mecz, ale to nie znaczy, że nienawidzi Rogera, po prosty słusznie uważał, że w półfinale WS oczekuje się czegoś więcej niż masakry w wykonaniu faworyta.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (04-06-2010 17:38:41)
Ojciec Chrzestny
Mnie w Domańskim denerwuje ta nieodparta chęć "sędziowania" w trakcie wymian. Piłka jeszcze nie odbiła się po stronie przeciwnej, a on już krzyczy, że aut albo że linia. Tyle razy się pomylił, a ciągle ten błąd powtarza. Widocznie taka maniera.
User
A duet Wiktorowski-Stopa fajnie dziś uprzyjemniał grę pierwszego z półfinałów. trochę lepiej sobie poczyna Mr Stopa (lata praktyki) ale i partner też całkiem nieźle sobie poczyna - podobało mi się to że wzajemnie się uzupełniali.
Oby tylko Lady Strączy nie miała możliwości komentowania niedzielnego finału.....
Ojciec Chrzestny
metjuAR napisał:
Wiktorowski
Dla mnie rewelacja. Mówi dużo bardzo ciekawych rzeczy, których ja, jako laik w tego typu kwestiach, z chęcią bym słuchał jak najczęściej. Dużo lepiej mu się komentuje mecze ATP niż WTA, czemu trudno się dziwić. Męskie rozgrywki są ciekawsze to i poziom komentarza też lepszy w odbiorze.
User
Ten Wiktorowski to nie czasem kapitan kobiecej reprezentacji Polski na Fed Cupie?
Moderator
Tak.
Ojciec Chrzestny
http://www.eurosport.pl/tenis/lech-sido … tory.shtml
Lech Sidor został międzynarodowym Mistrzem Polski Seniorów.
User
Jaka twarzowa bluza
Ojciec Chrzestny
http://www.eurosport.pl/tenis/wielki-su … tory.shtml
Kolejny, tym razem na skalę światową sukces Pana Lecha, brawo!
Last hit for Wimby
W sumie żadna sensacja...
Ojciec Chrzestny
Mozliwe. Nie mam rozeznania w tej kwestii, ufam tytułom artykułów na stronie ES. Wiem, że to bywa zgubne.
Last hit for Wimby
Ju noł, leczenie kompleksów przez granie z amatorami przez byłych zawodników to dość częsty przypadek