mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Buntownik z wyboru
Kubecki napisał:
Joao napisał:
Przed mistrzostwami wielu mówiło o słabości Brazylii, ja jednak twierdziłem, że mogą namieszać. Natomiast WKS grało fatalnie, chyba wszystkie drużyny afrykańskie pożegnają się z turniejem .
Namieszać? No jeśli nie dojdą do 1/4 to będzie śmiech (no chyba, że wpadną wcześniej na Hiszpanów to do 1/8), ale na nic więcej wg mnie szans nie mają. Także w przypadku drużyny takiej jak Brazylia to takie "namieszanie" to ciągle porażka
A ja powiadam, że dotrze do półfinału.
Buntownik z wyboru
jaccol55 napisał:
wp.pl napisał:
TV z Korei Płn. pokaże mecz z Portugalią
Kim Dzong Il pokazał, że czasami (choć bardzo, bardzo rzadko) miewa ludzkie odruchy. Północnokoreańska telewizja poinformowała, że pokaże na żywo poniedziałkowy (21 czerwca) mecz swojej reprezentacji z Portugalią w piłkarskich mistrzostwach świata w RPA. To będzie pierwsza taka zagraniczna transmisja w historii komunistycznego kraju.
Spotkanie grupy G rozpocznie się na stadionie w Kapsztadzie o godz. 13.30. W Azji to będzie już poniedziałkowy wieczór.
W ubiegłym tygodniu inauguracyjny występ Korei Płn. z Brazylią (1:2) w Johannesburgu został pokazany z kilkunastogodzinnym "poślizgiem". Mecz pierwszej kolejki MŚ-2010 rozgrywany był o 20.30 (czasu miejscowego), więc na kontynencie azjatyckim był to środek nocy, a państwowa telewizja Korei Północnej nie nadaje wtedy żadnych programów.
Podopieczni trenera Kim Jong-Huna uczestniczą w MŚ po raz pierwszy od 44 lat. W poniedziałek zmierzą się z Portugalią, z którą przegrali 3:5 w 1966 roku, chociaż wygrywali już 3:0.No i kto mówi, że świat zmierza ku gorszemu?
No, a rodacy piłkarze się buntują (uciekają).
http://www.sport.pl/MS2010/1,104126,803 … y_nie.html
Ojciec Chrzestny
No takiego pogromu się nie spodziewałem, Portugalia 7-0.
Administrator
Nie często w meczu piłkarskim jest więcej winnerów niż w tenisie.
Last hit for Wimby
Francja
User
Tylko zmarnowali miejsce Szkotom
Last hit for Wimby
Irlandczykom.
Last hit for Wimby
Brawo Anglia, świetny mecz, wreszcie.
USA strzela w 91. minucie gry, trzymajcie to !!!!!!!!!!!
Administrator
Eee, Ghana awansowała do 1/8?
User
jaccol55 napisał:
Tak udało im się, gdyby serbowie nie strzelili bramki to by chyba asutralia awansowała...
Ostatnio edytowany przez shedi (23-06-2010 20:59:46)
User
shedi napisał:
jaccol55 napisał:
Tak udało im się, gdyby serbowie nie strzelili bramki to by chyba asutralia awansowała...
Też Ghana by awansowała. Australijczycy pogrzebali się tracąc 4 gole z Niemcami
Zauważyliście ciekawy układ? Będzie sensacyjny półfinalista. Któraś z tych drużyn zagra o finał:
Urugwaj - Korea Płd.
USA - Ghana
Kolejne pary 1/8 to:
Argentyna - Meksyk
Niemcy - Anglia
Ojciec Chrzestny
asiek napisał:
Kolejne pary 1/8 to:
Argentyna - Meksyk
Niemcy - Anglia
To też jest pewna część drabinki? Tzn jakby Niemcy przeszli Anglików to później będzie czekał ktoś z pary: Argentyna - Meksyk?
User
DUN I LOVE napisał:
asiek napisał:
Kolejne pary 1/8 to:
Argentyna - Meksyk
Niemcy - AngliaTo też jest pewna część drabinki? Tzn jakby Niemcy przeszli Anglików to później będzie czekał ktoś z pary: Argentyna - Meksyk?
Ćwierćfinały wychodzą tak:
1A/2B vs 1C/2D
1E/2F vs 1G/2H
1D/2C vs 1B/2A
1F/2E vs 1H/2G
Czyli na półfinały typuje: Urugwaj-Holandia i Argentyna-Hiszpania
Moderator
Zna ktoś jakiegoś słowackiego vamosa?
Ojciec Chrzestny
Wicemistrzów nie ma, za 15 min nie będzie Mistrzów.
Słowacja 2-0!
Last hit for Wimby
Żeby tylko nie podzielili Słowacy losu Słoweńców...
Ojciec Chrzestny
Haha, ale zmianę zrobił Weiss!
Słowacja 3-1.
Masta
Żenująca postawa europejskich zespołów na tych mistrzostwach.