mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Last hit for Wimby
No to 3-2.
Ojciec Chrzestny
Italii, już oficjalnie, dziękujemy.
1. Paragwaj
2. Słowacja
Moderator
Ale gole Japonii.
User
DUN I LOVE napisał:
Italii, już oficjalnie, dziękujemy.
Kilka dni temu slyszałem że ktos tam wysoko postawiony we Włoszech wypalił bez ogródek że Italia ten mecz ma zakupiony , myśle sobie no dobrze , w sumie tylko w ten sposób można awansować , i gdy ten Vittek skaleczył makarony po raz pierwszy jeszcze nie panikowalem , w końcu 2-1 też wygrana , a i remis premiował błękitną jedenastke , ale mniej więcej w połowie drugiej połowy gdy nawet przez moment nie zapachniało bramką wyrównującą zacząłem się zastanawiać co jest grane ? i kto tego gola dla "nas" strzeli ?
No ale żarty na bok , Wlosi , a wlaściwie Lippi zaczął przegrywać ten mundial jeszcze w maju , kiedy to pozwolił sobie na karygodne błędy w selekcji , kontuzja Pirlo na kilkanaście dni przed mundialem była tylko dopełnieniem dramatu , a popis nieudolności selekcjoner dał w drugiej połówce meczu z Nową zelandią wystawiając do gry czterech napastników nawzajem przeszkadzających sobie w polu karnym .
Heh chyba we Włoszech nie znają przysłowia o rzece i powtornej w niej kąpieli
Tak jak cztery lata temu ojcem zwycięstw był Cannavaro tak teraz powinien być okrzykniety kozłem ofiarnym ( oczywiście drugim po Lippim ) bo był zamieszany w praktycznie we wszystkie stracone gole , już nie mówiąc o zagrożeniach jakie prokurował głupimi stratami . Teraz tak : Nie wiem czemu z napastników najwięcej minut na bosiku spędził Iaquinta po prawdzie to nie wiem na jakiej zasadzie znalazł się on w kadrze w ogóle , nie przecze ; dobry to piłkarz ale na kraj ! nie taki żeby wozić go po świecie i pokazywać ! Chwalony i wyrózniany jest De rossi , moim zdaniem na wyrost , bo pod nieobecność Pirlo miał być playmeykerem, rozgrywać , kreować itp. , słabo mu to wychodziło , inna sprawa że trudno go o to winić bo to superpomocnik jest ale defensywny , do czyszczenia , do biegania , do bicia łokciami , predyspozycji lidera ofensywnego nigdy nie miał , w Romie całe życie tylko sie przyglądał jak to robi Totti .
Italia odpada , Italia musi odstawić do muzeum zachodzące gwiazdeczki , i wyszkolić nową generacje
Ostatnio edytowany przez Sydney (25-06-2010 08:35:40)
User
Felipe Melo może nie zagrać w 1/8 finału
Brazylijski pomocnik Felipe Melo może nie wystąpić w meczu 1/8 finału piłkarskich mistrzostw świata w RPA. Powodem jest kontuzja lewej kostki, jakiej nabawił się w piątkowym spotkaniu grupy G z Portugalią (0:0). Informację o skręceniu kostki przez Felipe Melo - podstawowego zawodnika drużyny "Canarinhos" - przekazał lekarz reprezentacji Brazylii Jose Luis Runco.
27-letni pomocnik doznał urazu na skutek starcia z Portugalczykiem Pepe (urodzonym w... Brazylii).
- W tej chwili Felipe ma problemy nawet ze zwykłym chodzeniem. Do kolejnego spotkania zostało niewiele czasu. Dwa-trzy dni mogą nie wystarczyć, żeby wrócić do pełnej dyspozycji. Musimy czekać, wkrótce będziemy wiedzieć więcej - dodał Runco.
Brazylia rozegra mecz 1/8 finału 28 czerwca. Jej przeciwnika wyłonią spotkania ostatniej kolejki w grupie H.
Ojciec Chrzestny
Pary 1/8
26.06
Urugwaj - Korea Płd.
USA - Ghana
27.06
Niemcy - Anglia
Argentyna - Meksyk
28.06
Holandia - Słowacja
Brazylia - Chile
29.06
Paragwaj - Japonia
Hiszpania - Portugalia
Buntownik z wyboru
26.06
Urugwaj - Korea Płd *
USA - Ghana **
27.06
Niemcy - Anglia ****
Argentyna - Meksyk ***
28.06
Holandia - Słowacja **
Brazylia - Chile **
29.06
Paragwaj - Japonia **
Hiszpania - Portugalia ***
******-mecz przechodzący do historii (nie będzie takiego na tych mistrzostwach)
*****-znakomite spotkanie (małe szanse na taki mecz na tych mistrzostwach)
****- dobry mecz (jakiś jeden w 1/8 może się trafi)
***-znośny mecz (może parę takich będzie)
**-słaby mecz (większość w 1/8)
*-antyfutbol (oby się taki nie trafił)
Ostatnio edytowany przez Joao (26-06-2010 07:01:52)
User
Mamy pierwszą parę ćwierćfinałową wyłonioną: Urugwaj - Ghana. Osobiście jestem za Urugwajczykami, choć żadna z drużyn dziś nie zachwyciła.
Buntownik z wyboru
W rzeczy samej. Meksykanów dobił Maxi Rodriguez.
Ostatnio edytowany przez Joao (27-06-2010 08:58:29)
Last hit for Wimby
Angole, zróbcie mi dziś prezencik.
User
Ja juz sie nie moge doczekac meczu. Mam nadzieje, ze Anglia zagra pierwszy meczna tym turnieju na swoim poziomie. Rooney oby strzelił dzisiaj dwa gole i Anglia wygrała z Niemcami 2:0... Jak Niemcy wygrają to sie chyba załamie:))
User
w Messim i Rooneyu pokładam dziś nadzieje
Ojciec Chrzestny
filip.g napisał:
w Messim i Rooneyu pokładam dziś nadzieje
Biedy chłopak ten Messi, lwia część fanów piłki pokłada w nim swoje nadzieje.
Że sentymentalizm Cię dopadł to wierzę, ale zainteresowanie piłką nożną?
Come on Andy !
GO ENGLAND, GO !!
Dokopać Niemcom !
Masta
Z dwojga złego niech będą Anglicy, chociaż najchętniej pożegnałbym obie ekipy.
Come on Andy !
Ale błąd sędziego
Piłka dobre pół metra, za linią