* mtenis.pun.pl - forum tenisowe, Tenis ATP

mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP

Ogłoszenie

Forum zosta³o przeniesione na adres: www.mtenis.com.pl

#101 06-10-2009 17:00:53

szeva

User

Re: W±tek komentatorski ;)

O Komentatorach:

Ci z Eurospotru:
Lech Sidor- najlepszy komentator tenisa tej stacji, ma du¿± wiedzê, troche mnie denerwuj± te jego techniczne detale typu rêka tak, ³okieæ tak, itd, ale ogólnie Sidor jest super
Karol Stopa- nie przepadam za nim, za du¿o sie wym±drza, atakujê wiêkszo¶æ forumowiczów, i t³umaczy jakby widz by³ niedorozwiniêty
Witold Domañski- lubiê jego komentarz, te jego drobne uszczypliwo¶ci , ale denerwujê mnie jego tendencja do wywo³ania autów gdy pi³ka jest w grze i to jego zaskoczenie jak jednak autu nie by³o
Sylwester Sikora- dobry ale jak dla mnie trochê za sztywny
Micha³ Lewandowski- na pocz±tku(czyli na AO) komentowa³ tak jakby by³ przestraszony, teraz jest ju¿ lepiej chocia¿ jak komentujê sam (np turniej w Birmingham) to jest kiepsko
Katarzyna Str±czy- t± pani± powinni usun±æ z anteny nie cierpie jej komnetarzu nie umie nic od siebie dodaæ tylko mówi typu- 15-0 pkt dla gracz X, gracz Y w nastêpnej rundzie zagra z graczem Z itd..
Tomasz Smokowski- s³ysza³em go po raz pierwszy w czasie USO i bardzo mi sie spodoba³ dobry, fachowy komentarz

Polsat Sport Extra:
Tomasz Lorek-Dla mnie najlepszy komentator tenisa w kraju, uwielbiam te jego historyjki z ¿ycia tenisistów czy zabawne spostrze¿enia
Bohdan Tomaszewski- temu panu ju¿ dziêkujemy, powinien i¶æ na emeryturê dla swojego i mojego zdrowia, nie cierpiê jego komentarza nic tylko Federer,Federer i Federer, zapewnia ¿e jest obiektywny a ka¿dy s³yszy ¿e tak nie jest i jeszcze te jego dziwne spostrze¿enia na temat tenisistów, czy historyjki typu : w przerwie Nadal du¿o pi³ a Djokovic nie (SF w Madrycie)
Tomasz Tomaszewski- beznadziejny nudny komentarz, chyba na si³ê wci±gniêty przez ojca na to stanowisko
Katarzyna Nowak- tej pani te¿ nie lubiê za niezno¶ny g³os
Wojciech Fibak- bez komentarza

I LOVE TENNIS!!!!!!!!!!!!!!

#102 06-10-2009 17:50:32

jaccol55

Administrator

szeva777 napisał:

... Tomasz Lorek-Dla mnie najlepszy komentator tenisa w kraju...

Serio mówisz?

#103 06-10-2009 18:34:12

szeva

User

jaccol55 napisał:

szeva777 napisał:

... Tomasz Lorek-Dla mnie najlepszy komentator tenisa w kraju...

Serio mówisz?

Jak najbardziej

#104 27-11-2009 17:07:17

COA

Last hit for Wimby

Ulubiony zawodnik: Andy Roddick

'Krwawienie z uszu, jak na szczycie Hindukuszu.', taka pere³eczka z wczoraj, Lorka oczywi¶cie

Btw, fajnie wczoraj równie¿ Bohdan zgasi³ Katarzynkê, jak chcia³a podczas setbola wywody o returnach uskuteczniaæ. Aaa, i oczywi¶cie Tomek, który pyta³ na wizji Fibaka czy Polañski wyjdzie z aresztu. xDD

No niestety, pi±tka komentatorów - cepów jest na ten turniej przydzielona, jedyni gadaj±cy normalnie i strawni oddelegowani w cholerê, mowa o Murasie i Wanio.

MTT GOAT (2xWimbledon, US Open, 7 innych, w tym Miami i Queens)

Come on Andy!

#105 28-11-2009 20:52:20

szeva

User

Dzi¶ po raz kolejny "popisa³a siê" pani Kasia, myl±c Andyego Rama z Murrayem

#106 28-11-2009 21:11:59

COA

Last hit for Wimby

Ulubiony zawodnik: Andy Roddick

Pomy³ka, bywa, natomiast cyrk jaki zrobi³a ze starszym panem dzisiaj zmusi³ mnie do wy³±czenia g³osu, jedno i drugie doznawa³o orgazmu przy ka¿dej lepszej pi³ce Federera.

MTT GOAT (2xWimbledon, US Open, 7 innych, w tym Miami i Queens)

Come on Andy!

#107 28-11-2009 21:57:52

jaccol55

Administrator

COA napisał:

Pomy³ka, bywa, natomiast cyrk jaki zrobi³a ze starszym panem dzisiaj zmusi³ mnie do wy³±czenia g³osu, jedno i drugie doznawa³o orgazmu przy ka¿dej lepszej pi³ce Federera.

Mnie te¿ dzia³ali na nerwy, ale to raczej za "ca³okszta³t", bo nie jestem antyfanem Feda. Jak ich s³ucha³em, to têskni³em za Lorkiem, co oznacza, ¿e przyzwyczai³em siê do patologii.

#108 28-11-2009 22:02:32

DUN I LOVE

Ojciec Chrzestny

Ulubiony zawodnik: Roger Federer

Generalnie PSE ma s³abych komentatorów. Ja podczas ka¿dego turnieju w PSE têskniê za duetem Stopa-Sidor. Panowie bardzo dobrze siê uzupe³niaj±. Gadaj± do rzeczy, merytorycznie i za¿artowaæ na poziomie potrafi±.

MTT - tytu³y (9)
2011: Belgrad, TMS Miami, San Jose; 2010: Wiedeñ, Rotterdam; 2009: TMS Szanghaj, Eastbourne; 2008: US OPEN, Estoril.
MTT - fina³y (8)
2011: TMS Rzym; 2010: Basel, Marsylia; 2009: WTF, Stuttgart, Wimbledon, TMS Madryt; 2008: WTF

#109 28-11-2009 23:34:35

szeva

User

COA napisał:

Ja zastosowa³em mniej inwazyjn± metodê, czyli oglada³em mecz w necie Jednak wolê duet B.Tomaszewski/Nowak ni¿ T.Tomaszewski/Fibak
Ale to jest winna Tomaszewskiego, on jest zakochany w Federerze, a p.Kasia, nie chc±c robiæ przykro¶ci p.Bohdanowi, si³± rzeczy musia³a siê zachwycaæ Rogerem

A wracaj±æ do tej piomy³ki, to nast±pi³a dwukrotnie

#110 15-12-2009 19:29:50

szeva

User

Felieton Karola Stopy, w którym  krytycznie wyra¿a siê o tenisistach, a szczególnie o naszej "gwie¼dzie" Agnieszce Radwañskiej

Solówka

Tenis jest sportem na wskro¶ indywidualnym, a wielcy soli¶ci z rakietami to czêsto egoi¶ci i cynicy. Naiwno¶ci± by³aby wiara, ¿e w grze o miliony dolarów szansê mo¿e mieæ kto¶ kochaj±cy bli¼niego, sk³onny do szczerych wyznañ, opowiadaj±cy przed meczem o w³asnych problemach.

Jako junior nie mog³em poj±æ, czemu moi wyró¿niani w klubie koledzy wszystkie rozmowy o tenisie zaczynaj± od siebie i na sobie koñcz±. Dopiero na korcie zrozumia³em, ¿e zawodnik, który wychodzi³ na mecz zafascynowany klas± rywala, ju¿ na starcie nie mia³ z nim szans. "Skomentuj na blogu" Ten buñczucznie wzruszaj±cy ramionami i dodaj±cy nieparlamentarnie, co te¿ za chwilê „ja z nim zrobiê”, wygrywa³ psychologiczn± bataliê, a potem nieraz i ca³y pojedynek.

Osoby dorastaj±ce w takich klimatach czêsto trudno zaakceptowaæ w ¿yciu codziennym. Tak cenny na korcie egocentryzm przeszkadza w relacjach z rodzin±, przyjació³mi albo mediami. Rozs±dek podpowiada najwiêkszym korzystanie z us³ug rzeczników prasowych albo w skrajnych przypadkach – z pomocy specjalistycznych firm od kreowania wizerunku. Na paplanie, co ¶lina na jêzyk przyniesie, nikt powa¿ny sobie dzi¶ nie pozwala.

WTA Tour podczas specjalnych szkoleñ instruuje, by nie dezawuowaæ po meczach umiejêtno¶ci przeciwniczek i nie oceniaæ organizatorów imprez. Nie wiem, czy przesz³a tak± edukacjê najlepsza polska tenisistka Agnieszka Radwañska. W jednym ze swoich ostatnich wywiadów 20-letnia gwiazda kolejny raz wystawia kiepskie cenzurki sportowym dziennikarzom i – co jest nowo¶ci± – zwalnia z pracy telewizyjnych komentatorów.

Jako jeden z „nieudolnych” chcê wyraziæ swój ogromny ¿al. Osoba, na któr± tak d³ugo w ukochanym sporcie czeka³em, najwiêksze problemy ma – jak siê okazuje – wcale nie z serwisem. Agnieszce Radwañskiej najbardziej brak lekcji dobrego zachowania.

http://www.rp.pl/artykul/289493,406088_ … owka_.html

Ogólnie nie przepadam za Stop± ale w tym felietonie ma 100% racji

Ostatnio edytowany przez szeva (15-12-2009 19:30:30)

#111 24-12-2009 11:03:38

Adamos09

User

SkÄ…d: Serbia

Dla mnie najlepszymi  komentatorami sa:
*Bohdan Tomaszewski ( "HALO WIMBLEDON" )                                 ;   
*K.Stopa    (" WYGRAÆ GEMA UWIERZYÆ W SIEBIE,UWIERZYÆ ¯E TAK¡ GR¡ MO¯NA TU JESZCZE CO¦ ZDZIA£AÆ ")                       :
*T.LOREK    (" EDUARDO widaæ ¿e jest elastyczny przy sieci ")

reszta jest mniej atrakcyjna w dziedzinie komentatorstwa tenisa!!!

#112 08-01-2010 11:41:35

Sydney

User

Ulubiony zawodnik: Gaston Gaudio

Trcohe podapd³ mi wczoraj Pan Sidor . Najpierw oznajmi³ ¿e Gulbis do wielkiego tenisa startowa³ od wygranej z Djokoviciem w Brisbane , pó¿niej zwymy¶la³ £otysza od gapy ¿e nie wzi±³ chalengu przy arcywaznej pilce w po³owie drugiego seta , tymczasem Ernestsowi juz w tym momencie sprawdzenie nie przyslugiwa³o .

Janko Tipsarevic ~~ Marcos Baghdatis ~~ Philipp Kohlschreiber
~~Nicolas Almagro~~Jeremy Chardy~~Gaston Gaudio~~Dmitry Tursunow~~Eduardo Schwank~~

#113 18-01-2010 13:56:44

Statystyczny

User

Ulubiony zawodnik: Frank Dancevic

Dzis swój debiut na stanowisku komentatora mia³ Piotr Kalinowski (dobrze pamietam?) podczas meczu Murraya z Andersonem. Nie zachwyci³ mnie, Stopa czêsto przyprowadza do studia takie swoje "wynalazki", w³a¶ciwie ¿adnen oprócz Micha³a Lewandowskiego siê nie sprawdza.

Frank Dancevic---------Stefan Koubek---------Grigor Dimitrov-------Dustin Brown------Jo- Wilfried Tsonga-----£ukasz Kubot----- Micha³ Przysiê¿ny------Horacio Zeballos

http://dropszot.blogspot.com - zapraszam na ¶wietnego bloga po¶wiêconego ni¿szym szczeblom mêskich rozgrywek tenisowych.
Blog zosta³ zawieszony na nieokre¶lony okres czasu.

#114 21-01-2010 00:00:08

DUN I LOVE

Ojciec Chrzestny

Ulubiony zawodnik: Roger Federer

Statystyczny napisał:

Dzis swój debiut na stanowisku komentatora mia³ Piotr Kalinowski (dobrze pamietam?)

O ile dobrze us³ysza³em to Pawe³ Kalinowski.

MTT - tytu³y (9)
2011: Belgrad, TMS Miami, San Jose; 2010: Wiedeñ, Rotterdam; 2009: TMS Szanghaj, Eastbourne; 2008: US OPEN, Estoril.
MTT - fina³y (8)
2011: TMS Rzym; 2010: Basel, Marsylia; 2009: WTF, Stuttgart, Wimbledon, TMS Madryt; 2008: WTF

#115 21-01-2010 00:13:23

Statystyczny

User

Ulubiony zawodnik: Frank Dancevic

o, dok³adnie. Sorki

Frank Dancevic---------Stefan Koubek---------Grigor Dimitrov-------Dustin Brown------Jo- Wilfried Tsonga-----£ukasz Kubot----- Micha³ Przysiê¿ny------Horacio Zeballos

http://dropszot.blogspot.com - zapraszam na ¶wietnego bloga po¶wiêconego ni¿szym szczeblom mêskich rozgrywek tenisowych.
Blog zosta³ zawieszony na nieokre¶lony okres czasu.

#116 21-01-2010 01:43:29

Guillermo Coria

User

Lorek numero uno bo gdybyscie zamienil z nimi pare zdan to od razu idzie wyczuc ze ten koles kocha ten sport
i to jest jego wielka pasja najwieksza zaraz po zuzlu

Z Eurosportu najbardziej lubie Sidora widac ze gral w tenisa i gra nadal amatorsko bo czuje ten sport.
Adas Chojnowski tez jest w porzadku ale ostatnio go nie slychac na antenie :(Wlasciwie to sluchac moge wszystkich
z wyjatkiem Miecia kiedy on komentuje zmuszony jestem wylaczyc glos.

W histori by³o wielu. Wielu z tych wielu by³o ponad wielu. On jest ponad wszystkich. Rafael Nadal Parera niekwestionowany pan i w³adca tenisowego bractwa. Vamos Rafa.

#117 21-01-2010 18:18:56

Fed-Expresso

Masta

Ulubiony zawodnik: Rafael "The Slice King" Nadal

Ten Pan Pawe³ Kalinowski mnie kompletnie nie przekonuje, nie wyczuwam ¿adnej charyzmy w prowadzeniu relacji, cz³owiek s³uchaj±c go czeka tylko na moment, kiedy g³os przejmie jego partner(najczê¶ciej K.Stopa).

Mówi cicho, jakby wstydzi³ siê swoich wypowiedzi co dodatkowo mo¿e irytowaæ. Brakuje te¿ jakiego¶ emocjonalnego podej¶cia do spotkania, opowiada o tym co wydarzy³o siê na korcie jakby to by³ mecz z 1970 roku. Pod tym wzglêdem ciekawszy jest ju¿ nawet Sylwek Sikora.

#118 21-01-2010 18:24:55

metjuAR

User

Ulubiony zawodnik: Rod

Wiesz Fedziu- ja czasem jego nawet nie s³yszê co on tam gada. Specjalnie nadstawia³em ucha ¿eby go us³yszeæ. Mo¿e on to mówi ale tylko do tego co siedzi obok niego... jakby by³ na pogawêdce. Muszê przyznaæ ¿e ten komentator to rozczarowuje mnie i to na ca³ego.

249,5 km/h
30 singles titles
2007 Davis Cup

#119 21-01-2010 18:31:08

Robertinho

Moderator

Ulubiony zawodnik: Roger Federer forever

Mecze Federera komentuje Tomek Smokowski, w duecie z Sidorem; baaadzo przyjemnie siê s³ucha.

#120 21-01-2010 18:36:02

Guillermo Coria

User

Bo Smokowski ma pojecie o tenisie , sam gra i przede wszystkim ma pasje do tego sportu. Gorszego od Siiikory to
nie bylo i chyba juz nie bedzie

W histori by³o wielu. Wielu z tych wielu by³o ponad wielu. On jest ponad wszystkich. Rafael Nadal Parera niekwestionowany pan i w³adca tenisowego bractwa. Vamos Rafa.

Stopka forum

RSS