mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Last hit for Wimby
Dziś w nocy mogliśmy sobie posłuchać panów Tomaszewskich. Jako że Tomek zawsze bredzi od rzeczy, jęczy, oj tak, doskonale, etc., to to co usłyszałem od starszego Bohdana to przechodzi pojęcie ludzkie. Zaczynając od przynajmniej pięciu pomyłek co do danych graczy przed mecze, wzrostu, wyników, itp, później wywód że nie zna Isnera, że to jakiś nowy talent, później pieprzenie przez cały mecz o pięknym tenisie Serba, cudnej technice, o tym że byłby wyżej gdyby nie kondycja, generalnie co drugi błąd Novaka tłumaczony był przygotowaniem fizycznym. Andy natomiast jak już był o krok od zwycięstwa został nazwany tenisistą niemyślącym.
Podsumowując, ogólnie p. Bohdana słuchać mogę, ale na Boga, nie w meczach Roddicka i Djokovica, a tym bardziej ich obojga.
Administrator
Pan Bohdan jest bardzo stronniczy, ale innych komentatorów PSE bije na głowę, według mnie. Reszty nie da się słuchać. Z tym, że B. Tomaszewskiego albo się lubi albo nienawidzi. Nie znam osoby pomiędzy.
Ojciec Chrzestny
Lorek: "za chwilę na scenę wkracza Katarzyna Nowak"
Last hit for Wimby
xDDDDDDDDDDDDDD
A Murray nie lubi bananów
Ojciec Chrzestny
Tomasz Tomaszewski
Mecz Gonzalez - Melzer:
"Nie widzę w boksie Chilijczyka Larrego Stefanki, oni chyba się rozstali, muszę to sprawdzić"
Po chwili:
" O, Martin Rodriguez, a więc Larry Stefanki nie podróżuje już z Gonzalezem".
Szybko się zorientował, myślałem, że do Wimbla to potrwa
Last hit for Wimby
Ojciec Chrzestny
Początek meczu Zverev - Simon, a Pan Lorek już zdążył zakomunikować, że Tomas "Berdia" Berdych korzysta ze zniżek na przejazdy czeskimi kolejami
Administrator
Wyjątek potwierdza regułę.
A ja tak na temat pana Tomaszewskiego juniora (jaki on tam junior). Gość mówi przy stanie 15-15, gdy odbierający popełnił błąd, że to może mieć ważny wpływ na dalszy przebieg spotkania itp. Normalnie żałość człowieka bierze jak się słucha tego typu wypowiedzi.
Masta
Generalnie jeśli ktoś lubi komentatorstwo ukazane w tzw"krzywym zwierciadle", to stacja PSE zaspokaja tego typu potrzeby. Czasem oglądając "Świat według Tomaszewskich" mam wrażenie, że ci panowie żyją na innej planecie.
jaccol55 napisał:
Wyjątek potwierdza regułę.
A ja tak na temat pana Tomaszewskiego juniora (jaki on tam junior). Gość mówi przy stanie 15-15, gdy odbierający popełnił błąd, że to może mieć ważny wpływ na dalszy przebieg spotkania itp. Normalnie żałość człowieka bierze jak się słucha tego typu wypowiedzi.
Tomaszewscy, to komentatorzy dla ludzi super zorientowanych w rozgrywkach tenisowych. Życzliwi obserwatorzy tego sportu, mogą nieźle " zabłysnąć " w towarzystwie powtarzając informacje podawane przed tę dwójkę. Aż ciśnie się na usta powiedzenie " Jaki ojciec, taki syn".
Fed-Expresso napisał:
Generalnie jeśli ktoś lubi komentatorstwo ukazane w tzw"krzywym zwierciadle", to stacja PSE zaspokaja tego typu potrzeby. Czasem oglądając "Świat według Tomaszewskich" mam wrażenie, że ci panowie żyją na innej planecie.
100/100.
User
Teraz spotkanie Wozniacki-Dushevina komentuje para Sidor/Domański jeśli się nie myle. Przyznam, że aż miło się słucha. Pierwszy raz słyszę takie luźne gadki w tenisie. Panowie trochę w stylu panów Wyrzykowksiego/Jarońskiego, Jewtucha/Kruka. Zamiast o grze to coś o panu Choynowskim, o Supronie. Idealnie umilają baloniarstwo WTA...
Ojciec Chrzestny
asiek napisał:
Teraz spotkanie Wozniacki-Dushevina komentuje para Sidor/Domański jeśli się nie myle. Przyznam, że aż miło się słucha. Pierwszy raz słyszę takie luźne gadki w tenisie. Panowie trochę w stylu panów Wyrzykowksiego/Jarońskiego, Jewtucha/Kruka. Zamiast o grze to coś o panu Choynowskim, o Supronie. Idealnie umilają baloniarstwo WTA...
Zgadzam się. Nosiłem się od wczoraj z zamiarem pochwał dla tej pary. Dla mnie to bezkonkurencyjny duet, jeżeli chodzi o polskich komentatorów tenisa ziemnego.
Moderator
Sikora w meczu Tsongi:
"było kilka efektowych akcji, zawłaszcza w wykonaniu Aliego" xDDDDDDDDDDDDD
A Karol Stopa już tak ględzi, że wytrzymać nie idzie, starszy pan Choynowski ma sto razy więcej entuzjazmu; i te ciągłe polemiki z internautami, dałbyś se już chłopie spokój, bo to farsa się robi, a nie komentowanie meczu, żal słuchać coś stało z najlepszym kiedyś komentatorem tenisa.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (26-05-2009 19:04:42)
Ojciec Chrzestny
Sikora jest niesamowity
Fed w tarapatach a ten nie wie jaki wynik jest Po co on tam w ogóle siedzi ?
Moderator
Karol Stopa:
"ale Argentyńczyk sfrajerzył" I tak trzymać panie Karolu, dziś lepsza zdecydowanie lepsza forma.
A Sikore żal komentować, zerowa orientacja, kolega mi napisał, że on te mecze chyba z komentuje z kibla.
Moderator
Dziś Lech Sidor się nie popisał, delikatnie mówiąc. Najpier wyszło, że pierwszy raz widzi Dimitrova na oczy, co jest raczej wątpliwym powodem do dumy, potem po dłuższym namyśle doszedł do wnosku, że Lundgren jednak Federera nie trenował.
User
"Słońce świeci, suchy kort a oni się ślizgają. To niech se łyżwy kupią."
Tekst Choynowskiego w trakcie wymiany Jużnego z Simonem...
Come on Andy !
"Dmitry Tursunov zmierzy sie jutro z kwalifikantem z Danii Frankiem Danceviciem xDDDDDDDDDD"
P. Karol S.