mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Haas wygrtał! Brawo Tommy, pokazał jaja, że tak powiem.
Ojciec Chrzestny
Robertinho napisał:
No nie wiem jak przełamał na 9-8 i serwis, miał 30-0 przy swoim podaniu i był 1 piłki od meczu. Wtenczas, że tak powiem, zrobiło się 30-40 No, ale jak wspomniałem wyciągnął pomocną dłoń Marin
Zaskakuje mnie Levine, prowadzi ze Stanem mimo sporej straty w 1 secie. No ale "z 2-5 się dobrze ciągnie".
User
Ale się męczą Ferrer ze Stepankiem grają i grają ale takie mecze są najciekawsze. Szkoda tylko że nie mam Polsat Sport Extra bo napewno to niezłe widowisko.
User
Levine i Oudin - amerykańskie rewelacje tegorocznego Wimbla! Czesto tutaj błysnął czyjś talenent, tak więc wróże im niezłą karierę
Ostatnio edytowany przez asiek (27-06-2009 15:01:01)
Moderator
DUN I LOVE napisał:
Robertinho napisał:
No nie wiem jak przełamał na 9-8 i serwis, miał 30-0 przy swoim podaniu i był 1 piłki od meczu. Wtenczas, że tak powiem, zrobiło się 30-40 No, ale jak wspomniałem wyciągnął pomocną dłoń Marin
Ziom, ale mówimy o Tommy'm Haasie!!!!! Samo to, że po wyrównaniu stanu meczu w ogóle podjął jakąkolwiek walkę, już trzeba zapisać kredą w kominie.
DUN I LOVE napisał:
Zaskakuje mnie Levine, prowadzi ze Stanem mimo sporej straty w 1 secie. No ale "z 2-5 się dobrze ciągnie".
Ujmę to mniej subtelnie: Wawrinka to jednak idiota.
Lajton 2-0 setach.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (27-06-2009 15:16:47)
Ojciec Chrzestny
Robertinho napisał:
Lajton 2-0 setach.
Z komórki piszesz czy w trakcie imprezy ?
Z punktu widzenia bycia Haasem to faktycznie jest to niesamowity wyczyn, ale podejrzewam, że to dlatego, że grali od 6-6 i Tommy dopiero "wchodził" w mecz. To go uratowało, bo początki zazwyczaj miewa dużo lepsze niż końcówki
Niesamowite jest to, że ten znakomicie wyszkolony zawodnik najdalej był w Wimblu w 4 rundzie. Tym dziwniejsze, że dziś w tenisa na trawie czuje lepiej od niego naprawdę niewielu graczy. Tak więc, życzę mu półfinału
Wawrinka się ogarnął Dogonił Amerykanina i zdążył wygrać seta przed TB
Levine'a sprawdziłem. Wielka kariera mu nie grozi, 22 lata na karku. Niemniej w okolice 5060 miejsca ma szanse się przesunąć.
Masta
Tak właśnie mi sie nie podobała gra Murraya w Queens, coś za ofensywnie tam sobie poczynał. Z Troickim klasyczny okop, gdyby nie mylił kolor nawierchnii byłbym przekonany że spotkanie odbywa się na cegle.
User
Patrząc na układ drabinki to marniutki Djokovic może zrobić półfinał. Ten gość to ma szczęście. Jak nie idzie to szczęście zawsze dopisze.
Masta
Ja tam wierzę w Tommy'ego, oczywiście głowa może zawieść zawsze ,ale zakładając, że wytrzyma psychicznie Niemiec to powinien spokojnie ograć Serba.
User
Oglądałam końcówkę meczu Haasa na niemieckim DSF, komentator omal zawału nie dostał przy serwisie Tommy'ego, gdy Cilic miał breakpointy. Ale po meczu mu ulżyło
Ojciec Chrzestny
Jutro niedziela, dzień wolny. Od poniedziałku zaczynamy decydujące fazy tegorocznego turnieju.
Oto tzw. "Sweet 16":
Hewitt - Stepanek
Berdych - Roddick
Murray - Wawrinka
Ferrero - Simon
Andreev - Haas
Sela - Djoković
Verdasco - Karlović
Soderling - Federer
User
Hewitt, Ferrero, Haas. New Ballsy powracają
Mam nadzieje, ze Verdasco wygra ten mecz. Chocby nawet Ivo mialby strzelic 50 asow. To i tak zadziwiajace, że samym serwisem sie tak daleko dochodzi w tunieju, w przypadku Chorwata.
Murray ladnie pyka kolejnych rywali, meczu nie ogladalem, wiec wiecej powiedziec mi nie wypada.
Moderator
Z tym Karlovicem to śliska sprawa. Wystarczy przegrać 3 (słownie: trzy) piłki przy swoim serwisie i można wdupić mecz w trzech setach. Coraz poważniej zastanawiam się nad kibicowaniem Nadalowi2 w meczu 4 rundy.
No właśnie o to mi chodzi. Choć to też różnie bywa z tą dyspozycją serwisową Iva. Wystarczy gorszy dzień i leży. Mam nadzieję, że biedny Verdasco nie będzie chodził w 4. rundzie ze zwieszoną głową od jednego karo do drugiego.
Last hit for Wimby
aś napisał:
Bardzo sweet, zwłaszcza para pierwsza i ostatnia
Fakt, Stepanek i Federer są tak samo sweet
Masta
Robertinho napisał:
Z tym Karlovicem to śliska sprawa. Wystarczy przegrać 3 (słownie: trzy) piłki przy swoim serwisie i można wdupić mecz w trzech setach. Coraz poważniej zastanawiam się nad kibicowaniem Nadalowi2 w meczu 4 rundy.
Ty już się chyba każdego rywala boisz
Gdyby Karlovic był tak potężny, jak tu się pisze, to zaszedłby raz w życiu do 1/2 Mastersa lub dokonał czegokolwiek interesującego w Wielkim Szlemie. To zwykły drwal, który nie wie co ma zrobić gdy piłka wróci na jego stronę.
Według mnie Verdasco popłynie z Ivo, ponieważ Hiszpan ma często różne dziwne pomysły, a wystarczy że przyjdzie mu do głowy szalona akcja w Tb i będzie pozamiatane, a to , iż Nando kilka razy spróbuje zagrań niemożliwych do wykonania jest pewne, pytanie tylko czy odbędzie się to w gemie przy 40-0 czy jak wspomniałem podczas decydujących piłke seta.