mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
Moderator
Maryj dzi¶ zdecydowanie pewniej, choæ Gulbis nie zagra³ najlepiej. Niepostrzebne skróty, za du¿o nieprzygotowanych odpiewiednio wypadów do siatki; generalnie jak kto¶ z pojêciem nie we¼mie siê za jego grê, to marna przysz³o¶æ przed nim.
User
http://www.wimbledon.org/en_GB/scores/s … ule12.html - Dzieñ 5
Jak Montanes nie pogoni Nanda to strace wiare w magie cmentaryszka mistrzów
Ojciec Chrzestny
Sydney napisał:
Jak Montanes nie pogoni Nanda to strace wiare w magie cmentaryszka mistrzów
Jak Murray wygra Wimbla to stracê wiarê we wiarygodno¶æ zasady "kto wygrywa Queens, ten nie wygrywa Wimbledonu"
Last hit for Wimby
Jak Fish jutro nie pyknie Djokovica w 3 szybkich to stracê wiarê w cokolwiek.
User
DUN I LOVE napisał:
Jak Murray wygra Wimbla to stracê wiarê we wiarygodno¶æ zasady "kto wygrywa Queens, ten nie wygrywa Wimbledonu"
Ta zasada akurat ostatnimi lata zosta³a powaznie nadchwiana , i Mary¶ o tym wie
Gulbis wylecia³ , ale pokazal tenis daj±cy pewne nadzieje na lepsze jutro dla niego
Serwis -> bardzo dobry , duzo asow , ma³o podwójnych , z fh te¿ dobry uzytek robi³ , na bh mo¿e ciut gorzej ale tez z niego umia³ przyspieszyæ , mimo ¿e akurat na lew± najprzyjemniejszych pi³ek nie dostawa³ . Najgorzej chyba przy sieci , owszem skoñczyl kilka nie takich prostych voleyi , ale przewa¿anie do siatki szed³ na stracenie licz±c na cud w akcji paravoleyowey Na pewno wielu ludzi z touru tak mozna atakowaæ wiedz±c ¿e odegraj± wystawke , ale Murray to jednak troche inny level jest .
Sydney napisał:
DUN I LOVE napisał:
Ta zasada akurat ostatnimi lata zosta³a powaznie nadchwiana , i Mary¶ o tym wie
Gulbis wylecia³ , ale pokazal tenis daj±cy pewne nadzieje na lepsze jutro dla niego
Serwis -> bardzo dobry , duzo asow , ma³o podwójnych , z fh te¿ dobry uzytek robi³ , na bh mo¿e ciut gorzej ale tez z niego umia³ przyspieszyæ , mimo ¿e akurat na lew± najprzyjemniejszych pi³ek nie dostawa³ . Najgorzej chyba przy sieci , owszem skoñczyl kilka nie takich prostych voleyi , ale przewa¿anie do siatki szed³ na stracenie licz±c na cud w akcji paravoleyowey Na pewno wielu ludzi z touru tak mozna atakowaæ wiedz±c ¿e odegraj± wystawke , ale Murray to jednak troche inny level jest .
Mam nadziejê, ¿e Andy udowodni, ¿e ta zasada to tylko przes±d.
Mam wra¿enie, ¿e Ernest nie ma motywacji do gry, nie widzê w nim gotowo¶ci do tego by "gry¼æ" kort. Szkoda, bo naprawdê du¿o potrafi.
User
anula napisał:
Mam wra¿enie, ¿e Ernest nie ma motywacji do gry, nie widzê w nim gotowo¶ci do tego by "gry¼æ" kort. Szkoda, bo naprawdê du¿o potrafi.
Co¶ w tym jest, bo o ile w drugiej partii jeszcze próbowa³ przeciwstawiæ siê Szkotowi, o tyle w trzeciej siê podda³. A sam Murray ³adnie, pewnie wygra³ dwa pierwsze mecze, ale osobi¶cie szczerze w±tpiê, ¿e wygra Wimbledon. Pewnie ca³e Wyspy zalej± siê we ³zach w razie jego pora¿ki, nie mniej- ja nie wierzê.
User
"Hallo! Melduje sie ze studia w Warszawie, Wimbledon tak Wimbledon" - komentator kozak
Dzisiaj kilka ciekawych spotkañ. Jedno z nich to Haas-Cilic, stawialbym na Haasa ale jestem za Chorwatem. Lubie jego spokoj na korcie. Tsonga-Karlovic - tutaj widze biegaj±cego Tsonge z kciukami wskazujacymi samego siebie
Robredo - Sela, zauwazylem ze Tommy ostatnio pajacuje po wygranych meczach, troche mnie to smieszy bo zawsze trzymal fason a tu nagle takie kozy hehe. Stawiam na Hiszpana. Soderling-Almagro, ciekawy jestem jak to bedzie wygladac, raczej Soda ale nie 3 ucho. Roger - Kolba pierwszy sprawdzian dla Feda, mam nadzieje ze bedzie chociaz powod do tego zeby uslyszec "camon" ale dla mnie wiadomo kto wygral tegoroczny Wimbledon
Ostatnio edytowany przez bornlucky (25-06-2009 22:32:20)
Moderator
No Enest to niez³y gieroj, po ubieg³orocznym RG, kiedy zrobi³ 1/4 i solidnie przeæwiczy³ tam Novaka, by³em pewny, ¿e na d³u¿ej zago¶ci w czo³ówce; tymczasem wydaje siê, ¿e niebawem zago¶ci w kwalifikacjach.
A wracaj±c na chwilê do Hewitta, to nie da nie ukryæ, ¿e moje prognozy odno¶nie meczu z Portkiem okaza³y siê ¿a³o¶nie chybione, ale o dziwo tak gdzie¶ w g³êbi cieszê siê, ¿e Lajton wygra³.
Ostatnio edytowany przez Robertinho (25-06-2009 23:35:33)
User
Robertinho napisał:
No Enest to niez³y gieroj, po ubieg³orocznym RG, kiedy zrobi³ 1/4 i solidnie przeæwiczy³ tam Novaka, by³em pewny, ¿e na d³u¿ej zago¶ci w czo³ówce; tymczasem wydaje siê, ¿e niebawem zago¶ci w kwalifikacjach.
O tym anegdotka Swego czasu pan prezydent A.Kwasniewski zaniepokojony drobnym kryzysem sportowym Ma³ysza zapyta³ Apoloniusza Tajnera ( jeszcze wowczas trenera Adama ) czemu zawodnik z Wis³y nagle przesta³ dobrze skakaæ ? a ¿e rozmowa mia³a charakter nieformalny, i toczy³a sie przy wykwintnych trunkach totez pan Apoloniusz wypli³ : Panie prezydencie , ale my nadal nie wiemy czemu on wogóle zacz±³ dobrze skakaæ !
Bo tak wla¶ciwie Ernest bardzo ladnie nam sie przedstawi³ podczas Us open 07 , a pózniej to juz raczej skokowo przebiega³a ta kariera , a na jeden wzlot , przypadaly trzy upadki . Jak dla mnie to on jawi sie jako zagadka , bo chyba rownie dobrze mo¿e przejsc ponown± transformacje juz podczas amerykanskiego lata , co na kilka lat utkwic w drugiej "50" . Có¿ pozostaje miec nadzieje ¿e to to obecne cieniowanie jest niezbêdne , ¿e w ten sposob stawia fundamenty dla zupelnie nowej budowli
Ostatnio edytowany przez Sydney (26-06-2009 09:40:20)
Ojciec Chrzestny
Kochane PSE
Mecz Kubota i Maracha zamiast spotkania Fish - Djoko
Fed póki co bardzo dobrze, kontroluje wynik, oby tak dalej
Administrator
Dajesz na mecz Kohli.
User
Przewaga Federera na kortach trawiastych jest olbrzymia, Niemiec musia³ graæ tenis ¿ycia aby wygraæ seta jeszcze Roger mu pomaga³. Do fina³u nie widzê nikogo kto mia³by zatrzymaæ Szwajcara..
Administrator
Blue napisał:
Do fina³u nie widzê nikogo kto mia³by zatrzymaæ Szwajcara..
A w finale widzisz kogo¶, kto móg³by go pokonaæ?
User
Mo¿e Murray ale musia³by zagraæ kosmiczny tenis
Blue napisał:
Mo¿e Murray ale musia³by zagraæ kosmiczny tenis
W takiej formie Feda Maryj bedzie mial do powiedzenia tyle co nic.
Wszystko u Szwajcara funkcjonuje znakomicie. Jego tenis jest kompletny, forma jest swietna. W trzecim secie cos sie zacielo, Kohli chyba zaskoczyl Rogera walecznoscia i wygral seta, czym Helwet byl nieco podirytowany.
Czwarta partia odzwierciedleniem przebiegu wiekszosci meczu.
Moglo sie skonczyc w trzech setach, ale nawet dobrze, ze Federer musial sie troche pomeczyc i chociaz przez pol godziny pograc z Niemcem jak rowny z rownym.
Phillip to taki drugi Kiefer, tamten tez lubil zaebierac sety Rogerowi we wczesniejszych fazach turnieju:P
Kto to komentowal? Chodzi mi o tego pierwszego, przed Lorkiem. Gorzej niz Stopa:P
PS. Biedny Soda Znowu wpadl na Fedka.
Ostatnio edytowany przez Jules (26-06-2009 14:50:34)
Ojciec Chrzestny
Jules napisał:
Kto to komentowal? Chodzi mi o tego pierwszego, przed Lorkiem. Gorzej niz Stopa
Marcin Muras
PS. Biedny Soda Znowu wpadl na Fedka.
Z lekkim niepokojem oczekujê tego meczu. Roger w ostatnich 3 imprezach WS w 4 rundach przechodzi³ prawdziw± drogê przez mêkê, choæ przed meczem by³ bitym faworytem. W tym sezonie zarówno w Ao jak i na RG wyci±ga³ ze stanu 0-2 w setach. Robin to zawodnik graj±cy tenis ¿ycia, widaæ po RG du¿y zastrzyk pewno¶ci siebie.
To nie bêdziem ³atwy mecz dla Helweta mimo dobrej formy. Ponad 2 sety gra³ bardzo dobrze, pó¼niej trochê siê pogubi³ wskutek ¶wietnego momentu gry Kolby. Generalnie, poza tym 3 setem mecz z wyra¼nym wskazaniem na Rogera.
Aha, Mirka ponoæ ma urodziæ 10 sierpnia. 8 urodzi³ siê Fed, a 9 ja
Last hit for Wimby
¯eby¶cie wszyscy trza¶li z tej pewno¶ci pewnego dnia na ryj
Masta
No tak, bo jak Rafa by³ bitym faworytem przed turniejem i nawet Federa¶ci mu wrêczali Puchar to wszystko by³o na miejscu, gorzej jak ju¿ siê Rogerowi przypisuje koñcowy sukces, wtedy to ju¿ jest pycha....